Ričards: Čim završimo turneju ne žele više ništa da rade

"Kada Stounsi rade, to je prioritet broj jedan za mene", objasnio je gitarista

0 komentar(a)
Kit Ričards, Foto: Shutterstock
02.09.2015. 16:14h

Legendarni gitarista Kit Ričards svu svoju energiju trenutno ulaže u promociju solo albuma "Crosseyed Heart", ali to ne znači da pravi pauzu sa matičnim bendom Rolling Stones.

On je u razgovoru za "Entertainment Weekly" otkrio da aktivno radi na tome da Stounse ponovo gurne u studio, ali da sumnja da će se to desiti prije 2016. godine

"Pokušavam da nas vratim u studio, ali iskreno ne očekujem da će se to desiti ove godine. Nakon turneje po Južnoj Americi u februaru i martu iduće godine, volio bih da počnemo sa snimanjem novih pjesama u aprilu. Problem je što znam kakvi su momci, čim završimo turneju oni ne žele više ništa da rade", ispričao je gitarista.

On je dodao da na solo albumima radi jedino u periodima kada su Stounsi u hibernaciji, što je i bio slučaj prije nego što su se nedavno otisnuli na "Zip Code" turneju .

Kit Ričards je istakao da je i dalje posvećen tom bendu.

"Nažalost, dok sam snimao ovaj solo album i dovršavao ga, Stounsi su izašli iz hibernacije. Ali zašto bih imao taj sukob sa samim sobom? Kada Stounsi rade, to je prioritet broj jedan za mene", objasnio je gitarista.

Izlazak njegovog solo albuma "Crosseyed Heart" zakazan je za 18. septembar i to će mu biti prvo samostalno izdanje u posljednje 23 godine.

Ričarsd je član benda “Rolling Stones” više od pedeset godina.