Policija identifikovala vlasnika ubijenog psa, nije bio tu kad je ustrijeljen

"Cura koja je bila očevidac je rekla da je čovjek oko 50 godina dotrčao sa pištoljem iz Zagoriča i upucao psa, jer mu je navodno ujeo dijete"

83 pregleda0 komentar(a)
Gorica ubijen pas, Foto: Boris Pejović
02.09.2015. 15:03h

Policija traga za muškarcem koji je sinoć sa četiri metka ubio psa predbrojnim šetačima, među kojima je bilo žena i djece, na podgoričkom brdu Gorica.

Pas je ubijen na jednoj od staza, koja vodi prema Zagoriču.

"Uviđajem je konstatovano da je pas ustrijeljen vatrenim oružjem odnosno pištoljem. Na licu mjesta su pronađene i izuzete dvije čaure kao i drugi tragovi. Policijski službenici su, preduzimajući operativne mjere i radnje, došli do identiteta vlasnika psa od kojeg je uzeta izjava a koji, kako je naveo, nije bio sa psom u momentu kada je ustrijeljen. Uzete su izjave i od još jednog broja lica, a preduzimaju se i aktivnosti na identifikovanju potencijalnih očevidaca radi prikupljanja relevantnih informacija", saopšteno je iz Uprave policije.

Leš psa je preuzela ovlašćena veterinarska služba radi vršenja obdukcije.

Očevidac je ispričao “Vijestima” da je čovjek upucao psa pred dvadesetak posmatrača.

To je sinoć potvrdio i Dragoje Vlahović ispred NVO "Prijatelji Životinja".

"Cura koja je bila očevidac je rekla da je čovjek oko 50 godina dotrčao sa pištoljem iz Zagoriča i upucao psa, jer mu je navodno ujeo dijete", rekao je Vlahović.

Međutim, policiji juče nije prijavljeno da je neko dijete ujeo pas, a za takav slučaj sinoć nisu znali ni u Hitnoj pomoći, a ni u Urgentnom bloku Kliničkog centra.

Drugi očevidac događaja ispričao je da je gledao psa desetak minuta kako se u lokvi krvi muči, dok nije uginuo.

On je kazao da je čovjek nakon što je pucao lagano odšetao prema Zagoriču.

“Pas je živio neko vrijeme i cvilio. Ubrzo su došli policajci i Komunalna. Tražili su čaure i odnijeli ubijenog psa”, kazao je očevidac.

Iz policije nijesu rekli “Vijestima” da li su identifikovali muškarca koji je ubio psa.

On može biti optužen za ubijanje životinja za šta mu prijeti kazna do godine zatvora, kao i za nedozvoljeno nošenje oružja za šta može biti osuđen do tri godine zatvora. Eventualno, za izazivanje opšte opasnosti može dobiti od šest mjeseci do pet godina.

Vlahović je rekao da ovo nije prvi slučaj ubijanja pasa na svirepi način u ovom dijelu grada.

"Moramo skrenuti pažnju nadležnima da konačno nešto urade po tom pitanju. Da napomenem, ovo se desilo na prometnom dijelu puta, tuda prolaze i djeca, a korišteno je vatreno oružje, pa se pitamo šta još treba da se desi, pa da nadležni reaguju", naveo je Vlahović.

Dodaje da je u posljednjih godinu dana, koliko se njegova organizacija bavi ovim poslom, bilo puno ovakvih i sličnih slučajeva, a ni jedan nije riješen.

"Zato im ovim putem poručujemo da nešto urade, kako bi zaštitili ove jadne životinje, a i građane koji svakodnevno gledaju ovakve prizore", rekao je Vlahović.