Mađarski voz sa oko 400 izbjeglica zaustavljen na austrijskoj granici

Mađarske vlasti dozvolile su ranije danas da oko 2.000 izbjeglica otputuje u Austriju i Njemačku vozom pošto su mnoge željezničke stanice u Budimpešti posljednjih dana pretvorene u improvizovane izbjegličke kampove

0 komentar(a)
migranti Mađarska, Foto: Reuters
31.08.2015. 16:19h

Mađarski voz koji je prevozio 300 do 400 izbjeglica koji putuje u Minhen, zaustavljen je danas na granici s Austrijom ubrzo poslije polaska iz Budimpešte, saopštila je austrijska policija.

"U vozu ima između 300 i 400 izbjeglica. Upravo se iskrcavaju iz voza", izjavio je Frans presu portparol austrijske policije Roman Haslinger i dodao da će biti vraćene sve izbjeglice koje su podnijele zahtjev za azil u Mađarskoj.

Mađarske vlasti dozvolile su ranije danas da oko 2.000 izbjeglica otputuje u Austriju i Njemačku vozom pošto su mnoge željezničke stanice u Budimpešti posljednjih dana pretvorene u improvizovane izbjegličke kampove.

Mađarska policija do sada je sprječavala izbjeglicama da odu jer nemaju neophodna dokumenta.

Novinar Frans presa na licu mjesta javio je da pripadnici snaga bezbjednosti nisu bili prisutni dok su se izbjeglice, pretežno iz Sirije, ukrcavale u vozove za Beč, Minhen i Berlin.

Jedan policajac na željezničkoj stanici izjavio je Frans presu da će migranti biti zaustavljeni čim uđu u Austriju i neće moći da dalje putuju ako nemaju neophodna dokumenta.