Albancima za kiriju 16.000 eura

Uprava je obavezna da parlamentarnim partijama svakog mjeseca plaća zakup poslovnih prostorija. Tu obavezu ima na osnovu Međustranačkog ugovora o uslovima, načinu i postupku obezbjeđivanja i korišćenja prostora za rad parlamentarnih stranaka, koji je potpisan 1993. godine

109 pregleda0 komentar(a)
Novac, pare, euro, Foto: Shutterstock
22.11.2018. 18:52h

Uprava za imovinu će izdvojiti preko 16 hiljada eura za iznajmljivanje poslovnog prostora koje će koristiti koalicija “Albanci odlučno”. Kako se navodi u odluci Uprave, koalicija Albanske alternative,

Demokratske unije Albanaca i Force će koristiti prostorije u Tuzima i Ulcinju. Pojašnjava se i da će za jednogodišnje iznajmljivanje prostorija u Tuzima iz državne kase biti izdvojeno 7.986 dok će kirija za kancelarije u Ulcinju iznositi 8.712 eura.

Uprava, na čijem je čelu Blažo Šaranović, raspisala je tender za iznajmljivanje kancelarijskog prostora u Podgorici koji će koristiti Demokratska Crna Gora, a za to je izdvojeno 71.148 eura.

Navodi se da će godišnja kirija za sjedište stranke Alekse Bečića iznositi 49.368 eura, dok će kirija za salu za sastanke biti 4.356 eura. Odlukom Uprave je predviđeno i da se za poslovni prostor za Predsjedništvo mladih Demokratske Crne Gore iz državne kase izdvoji 17.424 eura. Uprava je raspisala i tender za zakup kancelarijskih prostorija koje će koristiti Demokratska narodna partija (DNP). Predviđeno je da se za centralu partije Milana Kneževića godišnje izdvoji 43.560 eura.

Uprava je obavezna da parlamentarnim partijama svakog mjeseca plaća zakup poslovnih prostorija. Tu obavezu ima na osnovu Međustranačkog ugovora o uslovima, načinu i postupku obezbjeđivanja i korišćenja prostora za rad parlamentarnih stranaka, koji je potpisan 1993. godine.

Državna revizorska institucija (DRI) je prije osam godina, kada je radila reviziju poslovanja Uprave za nekretnine, ukazala da se novac plaća na osnovu međustranačkog dogovora i upozorila da su izdaci za zakup poslovnih partija za rad parlamentarnih stranaka neosnovani, s obzirom na to da se Zakonom o budžetu izdvaja novac za njihov rad.

Uprava za imovinu je prošle godine potrošila oko 439 hiljada eura za iznajmljivanje poslovnih prostora koje koriste političke partije, a kako je tada rečeno najviše novca je izdvojeno za iznajmljivanje prostorija koje koriste Demokrate.