Nikšićani čiste gradske deponije

Očišćeno nekoliko deponija na ulazu u grad, u naselju Zverinjak, Humce, uz rijeku Gračanicu....

297 pregleda0 komentar(a)
Nikšić deponija, Foto: Svetlana Mandić
27.08.2015. 16:21h

Mještani nikšićkog naselja Studenac nedavno su organizovli radnu akciju, uz pomoć komunalnih službi, uklonili deponiju u tom naselju.

"Primjer mještana Studenca treba da slijede i ostali, a nadam se da ćemo uspjeti da stanemo na kraj nesavjesnom ponašanju građana", kazao je Milinko Đurović iz Sekretarijata za komunalne poslove.

Opština je angažovala mašine, obezbijedila neophodan materijal da se deponije očiste i ograde, a mještani su pored radne snage i finansijski pomogli akciju kojoj su se priključili i pojedini privatnici.

Sekretarijat za komunalne poslove Opštine Nikšić, u saradnji sa JP "Komunalno" i građanima, pokrenuo je akciju čišćenja i uklanjanja nelegalnih divljih deponija.

Krenulo se sa ulazima u grad, iz pravca Podgorice i iz Žabljaka, zatim deponije uz rijeku Gračanicu, Zvjerinjak, Humce, naselje Budo Tomović... Iz Komunalne policije su poručili da će obilazati lokacije sa kojih su uklonjene deponije i kažnjavati sve one koji pokušaju da nelegalno odlože otpad.

Kazne za pravna lica i preduzetnike kreću se od deset do 200 minimalnih cijena rada, dok su za fizička lica od tri do 15 minimalnih cijena rada.