Dečić šokirao Sutjesku u Nikšiću, Iskra nedorasla za Budućnost

0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Boris Pejović
23.08.2015. 13:15h

Kakvo iznenađenje u Nikšiću - Dečić , novi prvoligaš, rutinski je savladao Sutjesku, nekadašnjeg šampiona.

Publika kraj Bistrice zvižducima je ispratila svoje igrače u svlačionicu nakon očajne partije, gdje su Tuzani sasvim zasluženo stigli do druge gostujuće pobjede ove sezone.

Izabranici Viktora Trenevskog poveli su u 19. minutu, kada je napadač Sava Gardašević prikucao loptu u mrežu koju je prethodno odbio golman Vukašin Poleksić. Domaći su pokušali da napadnu, ali anemično, bez izrazite šanse. Na kraju su dočekali da prime i drugi gol, poslije školskog kontranapada koji je realizovao Krnić u 3. minutu sudijske nadoknade.

"Nismo ličili na ekipu, kao da smo čekali da se stvari riješe same od sebe. Čak i kada smo napravili određeni pritisak nismo imali moći da to konkretizujemo. Dečić je pobijedio sasvim zasluženo", prokomentarisao je trener Sutjeske Aleksandar Nedović.

Dečić nakon tri kola ima šest bodova - svaki je osvojen u gostima.

"Zadovoljstvo je pobijediti kraj Bistrice. Svaka čast momcima, koji su vrlo mladi, pravo je zadovoljstvo raditi s njima. Ubijeđen sam da ćemo igrati još bolje", istakao je Trenevski.

Budućnost se razgoropadila u Baru poslije čudnog poraza od Petrovca prošle subote. Iskra, koja je bila domaćin na Topolici, nije imala šansi (0:4).

"Od samog starta smo igrali vrlo ofanzivno, stvarali šanse. Kada igramo ovako dobro, moramo da budemo još konkretniji u završnici", kazao je Miodrag Vukotić, trener Podgoričana.

Budućnost je povela u 21. minutu, premijernim golom Darka Nikača po povratku u „plavo-bijeli” tabor. Pola posla završio je Raičević, koji je prošao po lijevoj strani i odigrao povratnu loptu.

Kada je Hočko sedam minuta kasnije, na asistenciju Nikača, povećao na 2:0 pobjednik je mogao da se nasluti, a autogol štopera Iskre Vukovića početkom nastavka riješio je sve dileme. Nikač je do kraja dao još jedan gol.

"Podbacili smo, rezultat sve govori", kazao je trener Iskre Dejan Mrvaljević.