Rožaje: Kalač mjesecima radio na predmetu za koji nije nadležan

Radi se o prijavi protiv bivše šefice Centra za socijalni rad

251 pregleda2 komentar(a)
Centar za socijalni rad Rožaje, Foto: Aida Skorupan
22.08.2015. 18:49h

Osnovni sud u Rožajama juče se oglasio nenadležnim u predmetu protiv nekadašnjeg vršitelja dužnosti direktora Centra za socijalni rad Zinete Sutović.

Sud je taj predmet ustupio Specijalnom državnom tužilaštvu, koje smatraju za nadležno, s obzirom da se odnosi i na javnog funkcionera.

Nekadašnji kandidat za radno mjesto psihologa u Centru za socijalni rad Rožajac Nedžad Murić podnio je ranije Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama krivičnu prijavu protiv Sutović za zloupotrebu položaja i službenih ovlašćenja. Murić je u prijavi naveo da je Sutovićeva na mjesto psihologa u toj ustanovi primila ćerku predsjednika Opštine Ejupa Nurkovića, Dženetu Kurtagić, koja nije ispunjavala uslove konkursa.

Nakon sprovedene višemjesečne istrage osnovni državni tužilac u Rožajama Hajran Kalač je našao da u Murićevoj prijavi nema elemenata za krivično gonjenje po službenoj dužnosti.

Murić je nakon te odluke tužioca privatno podnio optužni predmet Osnovnom sudu. S obzirom da je taj sud ustupio predmet Specijalnom državnom tužilaštvu, to znači da je osnovni državni tužilac Kalač sprovodio višemjesečnu istragu po krivičnoj prijavi za koju nije ni bio nadležan.