Marković - Gasparič: Realno je očekivati poziv za NATO do kraja godine

Oni su danas razgovarali povodom skorog završetka diplomatskog mandata Gaspariča u Crnoj Gori

3 komentar(a)
Duško Marković, Vladimir Gasparič, Foto: Gov.me
20.08.2015. 12:11h

Crna Gora je uspješno odgovorila obavezama za članstvo u Alijansi i realno je očekivati poziv do kraja godine, konstatovali su potpredsjednik Vlade Duško Marković i odlazeći ambasador Slovenije u Podgorici Vladimir Gasparič.

Oni su danas razgovarali povodom skorog završetka diplomatskog mandata Gaspariča u Crnoj Gori.

„Crna Gora je uspješno odgovorila obavezama koje proizilaze iz Programa za članstvo u Alijansi pa je realno očekivati dobijanje poziva za članstvo do kraja godine. Svaka druga odluka ne bi bila vjerodostojan odraz stepena reformi koje je Crna Gora do sada sprovela ka tom cilju, zajednički su konstatovali Marković i Gasparič“, navodi se u saopštenju.

Gasparič je, kako se navodi, iskazao snažnu podršku Slovenije Crnoj Gori na ispunjenju njenih ključnih spoljnopolitičkih prioriteta, članstva u NATO i Evropskoj uniji koja će biti nastavljena istim intenzitetom i u predstojećem periodu, naročito imajući u vidu rezultate Crne Gore na tom planu.

„Marković se zahvalio Vladi Slovenije, slovenačkom narodu, kao i ambasadoru na pouzadnom partnerstvu, kontinuiranoj podršci i ukazanom povjerenju koji su značajno doprinijeli crnogorskim naporima u osvajanju etapa puta u okviru ostvarivanja njenih spoljnopolitičkih prioriteta“, navodi se u saopštenju.