Brajović čestitao Fejziću: Osnažili ste ugled Islamske zajednice

"Neophodno je da naše društvo nastavi da istrajava na principima tolerancije i razumijevanja, afirmišući međuvjerski sklad i poštujući autentičnost i različitosti svih kultura", kazao je Brajović

57 pregleda9 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
19.08.2015. 14:12h

Jednoglasna podrška Vašem reizboru, najbolji je pokazatelj koliko ste kvalitetno i temeljito, u prethodnom periodu, obavljali ovu odgovornu i časnu dužnost, čime ste osnažili ugled i status Islamske zajednice, navodi se u čestitki ministra saobraćaja pomorstva i koordinatora Socijaldemokrata Ivana Brajovića reisu islamske zajednice Rifatu Fejziću povodom reizbora na tu funkciju.

"Neophodno je da naše društvo nastavi da istrajava na principima tolerancije i razumijevanja, afirmišući međuvjerski sklad i poštujući autentičnost i različitosti svih kultura. Građanska i demokratska država počiva, između ostalog, na harmoničnim i prijateljskim odnosima među svim našim građanima, što je garant mira i prosperiteta. Uz uzajamno uvažavanje i dobru saradnju sa ostalim vjerskim poglavarima, ne sumnjam da ćete nastaviti da neumorno doprinosite skladnosti suživota pripadnika svih vjera, insistirajući na onome što je prioritet – poštovanje ličnog dostojanstva i prava na slobodu izražavanja. Bogatstvo je u njegovanju različitosti i njihovom očuvanju zarad opšteg blagostanja, a na to moramo ukazati i budućim generacijama", kazao je Brajović.