Obama i Klintonovi zajedno na zabavi na Martinim vinogradima

Obama dvonedjeljni odmor provodi na popularnom ljetovalištu u američkoj državi Masačusets, gdje se svakog dana opuštao na golfskom terenu

61 pregleda0 komentar(a)
Barak Obama, Bil Klinton, Foto: Reuters
16.08.2015. 16:59h

Predsjednik SAD Barak Obama tokom odmora na ostrvu Martini vinogradi igrao je golf s bivšim američkim predsjednikom Bilom Klintonom, a sa njegovom suprugom, potencijalnom kandidatkinjom za novog predsjednika Hilari Klinton, družio se na zabavi kod zajedničkog prijatelja.

Obama dvonedjeljni odmor provodi na popularnom ljetovalištu u američkoj državi Masačusets, gdje se svakog dana opuštao na golfskom terenu, a jednu partiju golfa u subotu popodne odigrao je i s bivšim predsjednikom Klintonom.

Uveče im se, na proslavi 80. rođendana aktiviste za ljudska prava i Klintonovog bivšeg savjetnika Vernona Džordana, pridružila i Hilari Klinton, bivša državna sekretarka u Obaminoj administraciji, koja se sada bori da bude demokratski kandidat za predsjednika SAD.

Popularnost Klintonove je znatno opalija poslije otkrića da je kao državna sekretarka koristila privatni mejl, mada ona tvrdi da sa tog mejla nikada nije slala povjerlive informacije. To je navelo neke demokrate da ponovo razmisle o potpredsjedniku Džozefu Bajdenu kao mogućem kandidatu za predsjedničke izbore 2016.

Kom kandidatu će biti naklonjen Obama, kao trenutni lider Demokratske stranke, predmet je velikog interesovanja javnosti. Obama, međutim, nikome za sada nije dao prednost i otvoreno je hvalio i Klintonovu i Bajdena.

Novinari nisu sinoć mogli da provire na privatnu zabavu Vernona Džordana, na kojoj su bile još neke istaknute ličnosti iz svijeta biznisa i politike, kao i aktivisti za ljudska prava.

Obama i Klinton su bili njegovi gosti i prošle godine na ostrvu Martini vinogradi.