Vatrogasci odbranili dalekovod u Krtolima

1 komentar(a)
požar Podgorica, Foto: Savo Prelević
14.08.2015. 14:02h

Prvi veliki požar ove sezone u Tivtu –¸šumski požar koji je sinoć izbio na kotorskoj teritoriji kod sela Lješevići u Donjem Grblju i prenio se rano ujutro i na tivatsku teritoriju u Krtolima, gotovo u potpunosti ugašen nakon velikih napora vatrogasaca.

U višečasovnoj akciji gašenja vatre koju je vjetar promjenjljivog smjera nosio prvo na zapad prema Grabovcu, a kasnije i na sjever prema Solilima i Tivatskom polju, učestvovalo je 39 pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Krtoli“ i 10 pripadnika profesionalne Službe zaštite i spašavanja Opštinje Tivat (SZS).

Na terenu je bilo sedam specijalnih protivpožanih vozila, a pomoć gasiocima iz vazduha je dao i jedan od aviona Direktorata za vanredne situacije MUP-a koji je na vatru na najnepristupačnijem dijelu terena, bacio par „vodenih bombi“.

„Osim makije i niskog rastinja, nije izgorelo ništa bitnije, jer smo uspjeli da od požara odbranimo dalekovod 110 kV koji ide za Lušticu. Saradnja svih učensika u akciji gašenja bila je perfektna i evo sada privodimo gašenje kraju. Na požarištu će ostati dežurna ekipa kako bi spriječila da vjetar eventualno ponovno ne raspiri vatru“, kazao je „Vijestima“, Drago Kordić, komandir SZS Tivat.