Demokrate: DPS pokušavala da pronađe model za prodaju akcija luke

Demokrate su konstatovale da je DPS “sam sebe uhvatio u laži” jer ga demantuju dokumenti sa potpisima visokih lokalnih funkcionera te partije

100 pregleda6 komentar(a)
06.08.2015. 17:10h

Odbor Demokratske Crne Gore iz Kotora poručio je lokalnom DPS-u da je neistinit “odjednom probuđeni lokalpatriotizam” vladajuće partije “koja je Kotor, Boku i Crnu Goru lišila skoro svih mukom stečenih javnih dobara domicilnog stanovništva iz vremena Jugoslavije - mnogo puta pobrajan niz Jugoocenaija, Jugopetrol, Rivijera, Autoboka, Autoremont, Livnica, Napredak , Bokeljka, Fjord, Eksportbilje..”

Demokrate su konstatovale da je DPS “sam sebe uhvatio u laži” jer ga demantuju dokumenti sa potpisima visokih lokalnih funkcionera te partije.

Iz DPS-a su prethodnih dana poručili da “odgovorno tvrde” da niko od njihovih čelnika nikada nije pominjao prodaju jedinog preostalog vrijednog resursa Kotora – preduzeća Luka Kotor AD, a dokumente iz 2013. do kojih su došle Demokrate i koje pokazuju sasvim suprotno, DPS je nazvala “ jeftinim opozicionim trikovima”, “karnevalizacijom ozbiljnih tema i ljudi” i “neistinama I podmetanjima”.

“Uvijek su oni odgovorno tvrdili, i kada su besomučno krčmili opšta dobra, i kada su jurišali na konavoske vinograde, i sada kada su ostale mrvice na stolu, oni opet “odgovorno tvrde” da nisu, a jesu, pokušavali pronaći model za prodaju većinskog paketa akcija AD Luka Kotor; to je vidljivo iz dokumenta kojeg je menadžmentu firme proslijedio glavni administrator opštine, a isti je proslijeđen i Jovu Suđiću (DPS), potpredsjedniku Opštine, čovjeku izuzetne sportske kondicije, ali s manjkom demokratske kondicije. Suđić “odgovorno tvrdi” da niko iz DPS Kotor i Crne Gore “nikad nije”, a i nepismenom je jasno da jesu i jeste razmišljao i radio na prodaji većinskog paketa akcija kotorske firme”, saopštio je Dragan Šepelj ispred kotorskih Demokrata.

On je kazao da ga je Suđić prijavio policiji “za ne zna se što - valjda napad na njega lično ili šta li je već smišljeno u odbrani neodbranjivog.”

“Suđić, trenutno na mjestu potpredsjednika Opštine iako je trebao otići u zasluženu penziju, sam je dao izjavu lokalnom radio DPS emiteru, zaboravljajući, valjda da u poznim političkim godinama to bude praksa, da su godinu i po prije razrađivali model u kom je trebalo da strateški partner dobije 67% akcija, a opština 13%. 67 je valjda i kod DPS veće od 13, a ima i ostatak od 20% koje su trebali pojesti skakavci. Dokument je postao javan objavljivanjem u “Vijestima” i na lokalnoj Kotor TV. Model privatizacije, piše u tom dokumentu … radio je (ni manje ni više nego Sekretarijat za razvojne projekte Vlade CG, za koji osnovano sumnjamo da nije sastavljen od strane pripadnika Demokratske CG, URE, DEMOSA, DF, već od dičnih branitelja crnogorskih interesa iz redova DPS”, naveo je Šepelj dodajući da je sa tim dokumentom bio upoznat niz lokalnih funkionera DPS u Kotoru, među kojima i bivša gradonačelnica Marija Ćatović i sam Jovo Suđić.

“Dakle, sve vrvi od DPS potpisa i izjava, dokumentacije, a oni odgovorno tvrde da o svemu nemaju pojma. Slično, baš identično slično, kako i pred sutkinjom Pavličić nastupaju partijski drugovi iz afera Košljun, Zavala, Avala... i ostalih brda budvanskih. I oni odgovorno tvrde da nemaju pojma o navodima optužbi, poput kotorskih kolega koje je javnost na internet mrežama i u javnom govoru označila kao manipulante i moguće upetljane u pokušaj promjene statusa Luke Kotor AD”, kazao je Šepelj dodajući da u svemu “ipak postoji razloga za narodno zadovoljstvo”.

“Sve ovo je doprinijelo da se pomenuti u našem pamfletu javno oglase, izađu iz rupe: da neće biti ZA prodaju kotorske firme, skoro da su se spremni i zakleti na statutu partije, Pinku minut, dva, na tako nešto. Pošto još uvijek nije učinjena šteta, makar ne ona krajnja, nadamo se da će kroz rad novog upravnog odbora, kao i u lokalnom parlamentu, uraditi sve da Luka Kotor AD još bolje posluje nego što je do sada to bio slučaj. Novac neka ostane u kotorskoj kasi, Kotorani, Bokelji, Crnogorci, Srbi, Hrvati, pokoji preostali Jugosloven... neka rade umjesto Amerikanaca i inih, neka to obezbijede i onda ćemo im oprostiti ovo hvatanje s royal caribbean marmeladom na prstima za koje su sami krivi. Podsjećamo, samo su njihove riječi na inkriminisanom pamfletu. A mi samo tvrdimo da su neodgovorni, i da masno lažu. Sami sebe otkriše, mi objavismo da se ne zaboravi”, rezimirao je Šepelj.

Galerija