OO DPS Cetinje: U saopštenju SDP-a preovladavaju iluzije i zablude

Iz DPS-a je poručeno da su se ovog puta, kolege iz SDP osjetile prozvanim zbog tvrdnje da pojedini politički subjekti na Cetinju treba dobro da razmisle kuda dalje sa kružnog toka, kao i da je za dio njih upitan politički korijen, ali i politička budućnost na Cetinju

0 komentar(a)
Cetinje grad, Foto: Shutterstock
31.07.2015. 14:01h

Povodom saopštenja Socijaldemokratske partije – OO Cetinje, vezanom za događaje na danas održanoj sjednici Skupštine Prijestonice Cetinje, reagovali su iz Opštinskog odbora DPS Cetinje.

"Kolege iz Socijaldemokratske partije Crne Gore, po već ustaljenom običaju – valjda zbog sopstvenih poteškoća da na plenumu saopšte sve što misle – još jednom se nakon skupštinskih sjednica oglašavaju naknadnim saopštenjima, u kojima opet preovladavaju iluzije i zablude, koje su daleko od činjeničnog stanja", kaže se u saopštenju.

Iz DPS-a je poručeno da su se ovog puta, kolege iz SDP osjetile prozvanim zbog tvrdnje da pojedini politički subjekti na Cetinju treba dobro da razmisle kuda dalje sa kružnog toka, kao i da je za dio njih upitan politički korijen, ali i politička budućnost na Cetinju.

"Iako su pomenute tvrdnje sasvim jasne, zbog javnosti kratko treba obrazložiti da su se ilustrativne konstatacije odbornika Martinovića o kružnom toku, ali i o korijenu, odnosno budućnosti pojedinaca na Cetinju, odnosile na političke subjekte koji svojim nastupima iskazuju zbunjenost u pogledu pitanja koja se tiču razvoja Cetinja. U tom kontekstu, pomenuti odbornik preporučio je da odrede svoj pravac djelovanja u odnosu na kružni tok, odnosno da izaberu put prema gradu – što u ovom slučaju simbolizuje zajednički rad u interesu Cetinja – ili da se, u suprotnom, opredijele za drugi smjer. Ipak, lično breme stvar je pojedinaca, a mi još jednom ponavljamo da se konstatacije o političkim lutanjima nijesu odnosile na SDP. Ukoliko su se oni pronašli u navedenim tvrdnjama – to, zaista, nije naš problem", kazali su iz OO DPS Cetinje.