Završena likovna kolonija u Nikšiću

Želja organizatora je da Bedem bude mjesto okupljanje umjetnika, posebno onih mlađih

102 pregleda1 komentar(a)
Četkice, slikanje, slika, Foto: Shutterstock
21.07.2015. 13:43h

Izložbom na nikšićkoj tvrđavi Bedem završena je osmodnevna likovna kolonija "Šest slikara i jedan vajar" koju je, u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću, organizovala JU "Stari grad Anderva“.

Posjetioci su osam dana mogli da posmatraju nastajanje umjetničkog djela, što je, pored promocije nikšićkih umjetnika, bio i cilj druge po redu organizovane kolonije na Bedemu. Slikari Zoran Patrić, Ljubinka Seka Aleksić, Vesna Sušić, Zoran Mićanović, Vladislav Patrić, Vlado Mijušković i vajar Radomir Šoro Vulanović su "Andervi" u trajno vlasništvo poklonili po dva rada koja su nastala tokom kolonije, a koje je publika imala priliku da vidi na izložbi.

"Svi imamo različite stilove, nijesmo isti u slikarskoj priči, tako da vazda valjamo jedni drugima. Svi smo birali motive i teme po kojima smo prepoznatljivi. Ja sam i prošle godine učestvovao u koloniji tako da sam počeo da ličim na kulu na Bedemu“, sa osmijehom je kazao Zoran Mićanović, u pauzi između dva poteza kičicom.

Sa nikšićkim umjetnicima bio je i jedanaestogodišnji Radoman Zorić, najmlađi učesnik kolonije, koji namjerava da krene stopama starijih "kolega" sa kojima se prethodnih dana družio, učio i slikao.

"Ovo je najbolja kolonija upravo zbog ekipe. Svi smo se dobro slagali i sarađivali. Pojedine kolonije sam skoro odbio, ali ovoj se rado odazovem jer Nikšić je moj grad“, kazao je Mićanović.

Želja organizatora je da Bedem bude mjesto okupljanje umjetnika, posebno onih mlađih.