Crna Gora bolja od Lihtenštajna

90 pregleda0 komentar(a)
Dejvis kup reprezentacija, Foto: Teniski savez Crne Gore
16.07.2015. 14:16h

Dejvis kup reprezentacija Crne Gore pobjedom od 3:0 protiv Lihtenštajna startovala je na turniru Treće grupe Evro zone Dejvis Kupa, koji se do nedjelje održava u San Marinu (igra se na šljaci).

Treća pobjeda u isto toliko dosadašnjih mečeva protiv Lihtenštajna je bila osigurana već nakon dva singl meča, jer je naša reprezentacija vodila sa nedostižnih 2:0.

U prvom meču je Igor Saveljić savladao Đankarla Besima sa 7:5, 6:1, za samo 67 minuta igre. Saveljić je imao visok procenat osvojenih poena nakon prvog (76%) i drugog (77%) servisa, a slabiji servis protivnika (šest dvostrukih grešaka) je iskoristio da dođe od šest brejk prilika, od kojih je iskoristio pet (Besimo je imao jedan brejk iz dvije brejk prilike).

Ljubomir Čelebić je u drugom singlu bio bolji od Vital Flurin Leuha sa 6:0, 6:1, za ekspresnih 45 minuta, ne dozvolivši protivniku nijednu brejk priliku. Čelebić je, sa druge strane, imao osam brejk prilika a šest puta je oduzeo servis rivalu, a bio je još impresivniji kada je procenat realizacije poena nakon prvog (78%) i drugog (92%) servisa.

Najzad, u dublu su braća Saveljić, Igor i Ivan, pobijedili Besima i Leuha sa 6:3, 7:5, za sat i 51 minut igre, uz četiri brejka iz 11 brejk šansi, dok su igrači Lihtenštajna dva puta oduzeli servis našoj selekciji.

Crna Gora sjutra igra sa Estonijom, koja je u prvom meču bila bolja od Lihtenštajna sa 3:0.

Pobjednik tog meča izborića plasman u polufinale, odnosno baraž.

Pobjednici dva baraža izboriće plasman u Drugu grupu Evroafričke zone.