Mališani u Podgorici i Nikšiću traže vizu za fajnl-for

Kvalifikacioni turnir u petak počinje u 11 časova, u subotu u 12, a u nedjelju u 10 sati

279 pregleda0 komentar(a)
Basket4Kids, Foto: Privatna arhiva
27.09.2018. 18:28h

Kvalifikacije za Basket4Kids 2017/2018. se nastavljaju u petak i nedjelju u Univerzitetskoj dvorani u Podgorici i u subotu u SC Nikšić, kada će se za fajnl-for boriti 14 ekipa iz centralne regije.

Kvalifikacioni turnir u petak počinje u 11 časova, u subotu u 12, a u nedjelju u 10 sati.

Regionalni košarkaški turnir Basket4Kids je počeo kvalifikacijama nadmetanjem timova iz sjeverne regije u bjelopoljskom „Nikoljcu” prošle subote, a plasman na završni turnir je izborio Lim iz Berana, u konkurenciji Jedinstva, Gorštaka, Rudara i Pljevalja i Sutomora, koji se zbog izostanka jednog tima priključio toj grupi.

Dan kasnije je održan turnir u Baru, gdje je pobijedio domaći Mediteran. Učestvovali su i barski Admiral, Pro basket iz Tivta, budvanski Mogren i hercegnovski As i Galeb.

Projekat Basket4kids okuplja tzv. male klubove i škole košarke iz regiona koji rade sa uzrastom do 13 godina i daje im priliku da se takmiče i prikažu rad i van granica matičnih država.

Jedan od glavnih ciljeva projekta je povezivanje i druženje djece regiona kroz košarku i sport i aktivno učešće u njihovom fizičkom razvoju i odrastanju.

Već u prvoj sezoni 2016/2017. projekat Basket4kids postao je jedan od vodećih turnira u regionu i Evropi okupivši 96 ekipa, a tu činjenicu potvrđuje i 170 prijavljenih ekipa u sezoni 2017/2018.

U početnoj fazi, organizuju se kvalifikacioni turniri u svakoj zemlji. Najbolje ekipe izboriće plasman na fajnl-for svoje zemlje. Pobjednici F4 svake zemlje će učestvovati na turniru Final ten (F10) koji će biti održan u maju 2019.

Turniri u Crnoj Gori se održavaju uz podršku Košarkaškog saveza Crne Gore. Generalni sponzor je Telemah Crna Gora, a organizaciju turnira pomogli su gradovi domaćini Podgorica, Bar, Nikšić i Bijelo Polje, kao i NLB banka.

Sve utakmice kvalifikacionih turnira se snimaju i prikazuju na društvenim mrežama Sport kluba, Youtube kanalu i na veb sajtu, kao i reportaže o gradovima domaćinima turnira.

Galerija