Milić razgovarao sa ambasadorom Turske

Predsjednik SNP naglasio je da je neophodno intenzivirati saradnju u turizmu, jer Crna Gora u ovoj oblasti može itekako mnogo da nauči od turskih turističkih djelatnika

65 pregleda6 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: SNP
07.07.2015. 14:12h

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Srđan Milić razgovarao je danas u Podgorici, sa Nj.E. Mehmetom Niyazi Tanilirom, ambasadorom Republike Turske u Crnoj Gori.

Na početku sastanka ocijenjeno je da i današnji susret predstavlja nastavak veoma dobre saradnje i kontinuiranog političkog dijaloga SNP i diplomatskih predstavnika Turske u Crnoj Gori. Turski ambasador je izrazio želje da SNP i u narednom periodu realizuje svoje programske ciljeve i aktivnosti u cilju zaštite interesa svih građana Crne Gore.

"Sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnoj ekonomsko političkoj situaciji u Crnoj Gori i regionu, sa akcentom na mogućnosti za investiranje Turske u privredu naše zemlje, imajući u vidu interesovanje sa turske strane za ulaganja u Crnu Goru u oblastima energetike, rudarstva, poljoprivrede i tekstilne industrije", piše u saopštenju SNP-a.

Milić i ambasador Tanilir su se složili, da pored realizovanih projekata turskih investitora postoji još prostora za unapređenje ekonomske saradnje dvije zemlje, što bi vodilo jačanju ekonomije i otvaranju novih radnih mjesta.

Predsjednik SNP naglasio je da je neophodno intenzivirati saradnju u turizmu, jer Crna Gora u ovoj oblasti može itekako mnogo da nauči od turskih turističkih djelatnika, s obzirom na visoke standarde i kvalitet usluga na kojima počiva turski turizam.

"Istaknut je značaj povezivanja dvije zemlje na više nivoa, posebno u okviru parlamentarne saradnje i međusobnih posjeta kako investitora, tako i parlamentaraca. To bi predstavljalo podstrek za stvaranje pogodnog ambijenta za dalja ulaganja turskih investitora i svakako unapređenje ukupnih bilateralnih odnosa Republike Turske i Crne Gore, zaključio je predsjednik Milić", zaključuje se.