Lučić: Oduševljen sam, kamp je fenomenalan

Promoteri kampa bili su Nikola Mirotić (Čikago), Marko Todorović, najbolji centar Endesa lige, kao i članovi kadetske ekipe Barselone Nikola Žižić i Pavle Titić

86 pregleda0 komentar(a)
Kamp "Džoker Nikola Mirotić", Foto: Privatna arhiva
05.07.2015. 09:19h

Trinaestu godinu zaredom, u Baru je organizovan košarkaški kamp „Džoker Nikola Mirotić”.

Ovog puta imao je međunarodni karakter, jer su učestvovali dječaci i djevojčice iz Crne Gore, Srbije, Austrije i sa Kosova.

Radilo se sedam dana sa 60 polaznika.

Promoteri kampa bili su Nikola Mirotić (Čikago), Marko Todorović, najbolji centar Endesa lige, kao i članovi kadetske ekipe Barselone Nikola Žižić i Pavle Titić.

Specijalni gost bio je Slavko Vraneš.

Sa polaznicima kampa radili su Jadran Vujačić, Dragiša Perović, Zoran Milovanović, Zoran Savković i Nemanja Bogdanović.

Poziv da svoje veliko znanje prenese dječacima i djevojčicama prihvatio je legendarni trener Vladislav Lučić.

"Prisustvovao sam mnogim međunarodnim kampovima, posebno u Njemačkoj i Francuskoj, gdje sam radio. Mogu slobodno da kažem da je ovaj kamp na tom nivou. Treneri su izuzetno stručni i znaju šta treba da rade, a dječaci i djevojčice su veoma talentovani, pravi biseri. Bila je milina učestvovati na jednom takvom kampu, a poziv sam bez razmišljanja prihvatio. Organizacija je, što je mene posebno oduševilo, bila sjajna. Nije lako kada vam odjednom dođe 60, 70 učesnika, a recepcija se ispraznila za svega pet minuta. Sigurno da ovaj kamp zaslužuje veću pažnju nego što ima. Jadran je pokazao da zna da radi i treba mu dati podršku da „proizvodi” igrače kao što je to sa velikim uspjehom radio do sada", rekao je Lučić.

I Vujačić je bio zadovoljan kako je sve proteklo na kampu.

"Moram da se posebno zahvalim osoblju i direktoru hotela „Sidro” Draganu Nikeziću. Sjajno su nas dočekali, imali smo sjajnu uslugu, osjećali smo se kao kod svoje kuće. Zaista je bilo zadovoljstvo sarađivati sa njima", objasnio je Vujačić.