Herceg Novi: Izmijenjen režim saobraćaja

Od juče su u funkciji i dolazni peroni Autobuske stanice na mjestu gdje je do nedavno bila javna garaža. Cilj ovih novina je da se spriječi usporavanja saobraćaja i stvaranje zastoja na Magistrali

81 pregleda0 komentar(a)
Herceg Novi, saobraćaj, Foto: Slavica Kosić
01.07.2015. 15:30h

Od danas do prvog septembra na snazi je i izmijenjen režim saobraćaja u hercegnovskoj opštini.

Kao i ranijih godina u Ulici Braće Pedišića u Meljinama i na priobalnom putu na Rivijeri zabranjeno je kretanje vozila od 10 do 16 i od 19 do jedan sat poslije ponoći. Novina je promjena režima saobraćaja u Ulici Prve bokeške brigade – od Kanli kule do broja 18, kojom će se saobraćaj u ljetnjem periodu odvijati samo u smjeru od Magistralnog puta prema gradu.

Od juče su u funkciji i dolazni peroni Autobuske stanice na mjestu gdje je do nedavno bila javna garaža. Cilj ovih novina je da se spriječi usporavanja saobraćaja i stvaranje zastoja na Magistrali. Prvi put poslije više decenija izmjenom režima saobraćaja turističkim autobusima je omogućeno da uđu u centar grada i iskrcaju putnike, saopšteno je iz lokalne uprave.

Sve ove odluke trebalo bi da omoguće brži i bezbjedniji saobraćaj, ali dok se ne sankcionišu neodgovorni učesnici u saobraćaju dešavaće se zastoji, kao danas u u Njegoševoj ulici kod zgrade Opštine.

Vlasnik je ostavio automobil djelimično na trotoaru, a djelimično na kolovozu, zbog čega lokalni autobus nije mogao proći ulicom, što je prouzrokovalo desetominutni zastoj u centru grada i kolonu automobila dugačku stotinak i više metara.