NATO: Značajan doprinos crnogorske vojske u ISAF misiji

Iz dijela kabineta generalnog sekretara, zaduženog za operacije, saopšteno je da je NATO zadovoljan kvalitetom crnogorskih trupa a posebno ističu obučenost crnogorskih trenera

73 pregleda8 komentar(a)
vojnici, ISAF misija, Foto: Ministarstvo odbrane
28.06.2015. 11:04h

Doprinos crnogorske vojske u ISAF misiji u Avganistanu je značajan, onoliko koliko je važan doprinos i onih država koje imaju mnogo više vojnika, rečeno je Anteni M u NATO-u.

Iz dijela kabineta generalnog sekretara, zaduženog za operacije, saopšteno je da je NATO zadovoljan kvalitetom crnogorskih trupa a posebno ističu obučenost crnogorskih trenera.

Izvor Antene M akcentovao je da se crnogorska vojska odlično uklopila u sistem NATO-a u Avganistanu te da se niko od predstavnika država članica Alijanse nije žalio na crnogorske vojnike.

Iz kabineta za operacije saopšteno je očekivanje da će pozivnicu da se pridruži NATO-u dobiti najkasnije na Samitu u Varšavi u julu naredne godine.

Iz dijela Alijanse zaduženog za vojne operacije, objašnjeno je kako NATO nema naoružanje koje je namijenjeno za napad već da vojnu opremu koriste isključivo za odbranu.