URA: Nađite krivca za novu bestidnu pljačku

339 pregleda13 komentar(a)
Ana Rašović, Foto: URA
27.06.2015. 12:23h

Slučaj "Limenka" u kome premijer bratu treba da isplati sedam miliona eura novca građana Crne Gore neodoljivo liči na klasičan primjer tranzicione prevare, odnosno ostvarivanje lične koristi uz pomoć političke moći i uticaja na štetu javnog interesa, smatra Ana Rašović iz Građanskog pokreta URA.

URA izražava sumnju da je ovdje riječ o još jednom zakulisnom dogovoru uz čivas, koji potom kontrolisane državne institucije bespogovorno sprovode.

"Tražimo da se nedvosmisleno utvrdi ko je odgovoran za štetu budžetu građana Crne Gore, ko je naredio i ko je sproveo novu, bestidnu šemu pljačke Crne Gore. Ako je u vlasti Crne Gore ostalo još zrno savjesti i odgovornosti, a u tužilaštvu i sudstvu elementarni osjećaj za pravdu, lako se može doći do odgovornih, pošto je vrlo dobro poznato ko je bio ministar unutrašnjih poslova koji je sklapao ugovore sa bratom premijera, kao i ko je bio ministar koji taj ugovor navodno nije mogao da sprovede. Ukoliko je sedam miliona eura za Vladu prihvatljiv iznos koji namješta pojedincu, zbog čega je onda nemoguća misija otvoriti nova radna mjesta i zaposliti ogroman broj građana koji zaposlenje čekaju na Birou, među kojima je 11.000 visokoškolaca?", navodi se u saopštenju Rašović.

Ukoliko ovaj iznos možemo servisirati, Rašović se pita zašto su nam potrebne humanitarne akcije za pomoć bolesnima, za porodilišta.

"Za izgradnju jednog porodilišta potrebno je milion eura. Umjesto dalje podrške bratu premijera, država je mogla napraviti najmanje sedam porodilišta ili poboljšati postojeće zdravstvene ustanove. Ovo je prava prilika da se novoizabrani specijalni tužioc pokaže na djelu i razuvjeri sve koji svakodnevno dobijaju nove argumente za uvjerenje da nam je državu zarobila nezasita oligarhija u vrhu vlasti i njeni ortaci. Nadamo se da nam zbog brata premijera neće stići i nova taksa na gorivo", zaključuje se.