Evidentirano sedam pritužbi, bez ijedne novčane kazne

Inspektori nijesu utvrdili nepravilnosti prilikom kontrole radnje Godi u Beranama, kafane u Pljevljima, parkinga Square i popravke bijele tehnike u Herceg Novom, restorana Jatak u Šavniku i Starogradske kafane u Kolašinu

0 komentar(a)
Budi odgovoran, Foto: Budiodgovoran.me
30.09.2018. 13:09h

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano sedam pritužbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Inspektori nijesu utvrdili nepravilnosti prilikom kontrole radnje Godi u Beranama, kafane u Pljevljima, parkinga Square i popravke bijele tehnike u Herceg Novom, restorana Jatak u Šavniku i Starogradske kafane u Kolašinu.

Građani su se žalili na parkirane automobile na trotoaru ispred škole u podgoričkom naselju Zagorič.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me