Đukanović: Luksemburg je uzor Crnoj Gori

"Posebno visoko cijenimo značajnu razvojnu pomoć koju je vaša zemlja pružila Crnoj Gori za realizaciju projekata na sjevernom, manje razvijenom dijelu”, navodi se u čestitki Đukanovića

22 komentar(a)
22.06.2015. 18:42h

Premijer Crne Gore, Milo Đukanović, čestitao je Nacionalni praznik Velikog Vojvodstva Luksemburg, predsjedniku Vlade te države, Gzavijeu Betelu.

„Koristim priliku da zahvalim Vašoj Vladi i Vama lično na kontinuiranoj podršci evropskim i evroatlantskim integracijama Crne Gore i Zapadnog Balkana. Posebno visoko cijenimo značajnu razvojnu pomoć koju je vaša zemlja pružila Crnoj Gori za realizaciju projekata na sjevernom, manje razvijenom dijelu”, navodi se u čestitki Đukanovića.

On je zahvalio za prihvatanje brojne zajednice crnogorskih građana koji su s poštovanjem integrisani u luksemburško društvo.

Đukanović je naglasio da je Luksemburg uzor Crnoj Gori koja je ostvarila značajan progres u pregovaračkom procesu sa EU i sada je u fazi intenziviranog i fokusiranog dijaloga s NATO, u očekivanju poziva za članstvo do kraja godine.

„Želim i na ovaj način da potvrdim našu izuzetnu zainteresovanost za iskustva vaše uspješne administracije u vođenju jedne geografski i populaciono male zemlje, koja je među najuvaženijim članicama EU i NATO”, kaže se u čestitki.

Đukanović je dodao da se nada astavku razgovora s Luksemburgom tim i drugim temama, kao i “mogućnostima unapređenja bilateralne saradnje tokom Vaše uzvratne posjete Crnoj Gori“.