Na Lake fest dolaze Zahed Sultan i Koza Mostra

Lake fest će se održati od 11. do 16. avgusta, a nastupiti Guano Apes, Riblja čorba, Elemental, Darko Rundek trio, Prti Bee Gee, Goblini, Bjesovi, Who See, Pankrti i mnogi drugi. Boravak u kampu je besplatan

1 komentar(a)
Zahed Sultan, Foto: Facebook
16.06.2015. 17:56h

Kuvajtski alternativni multimedijalni umjetnik Zahed Sultan i grčki bend Koza Mostra novi su potvrđeni izvođači ovogodišnjeg Lake festa.

Sultan se bavi muzikom od 14. godine kada je postao DJ, u 22. godini je napisao prvu pjesmu, a svoj zvuk opisuje kao alternativnu elektroniku. Iza sebe ima dva albuma, a njegovi nastupi poznati su kao unikatni audio-vizuelni performansi. Sultanova muzika korišćena je u popularnoj američkoj seriji CSI i francuskoj "11.6". Šestočlani sastav Koza Mostra poznat je po miksu ska, pank i rok zvuka sa elementima balkanske muzike, a 2013. su pjesmom "Alcohol Is Free" predstavljali Grčku na Eurosongu.

"Ostalo je još da potvrdimo par izvođača koji će nastupiti na maloj bini kod Doma revolucije, a ukupno će tokom šest dana posjetioci Lake festa imati prilike da čuju 42 izvođača. Ove godine će sve nastupe pratiti posebno pripremljen 'visual art' za koji će se pobrinuti Nikola Simanić, naš umjetnički direktor", kazao je za "Vijesti" direktor Lake festa Peđa Zečević. On je najavio da će prodaja ulaznica početi 1. jula, te da će moći da se kupe i putem Interneta, zbog nikad većeg interesovanja u zemljama okruženja.

Program koji će se prva tri dana odvijati kod Doma revolucije u centru Nikšića biće besplatan, dok će ulaznica za naredna tri dana na Krupcu koštati 25 eura. Dnevne karte biće 10 eura.

Lake fest će se održati od 11. do 16. avgusta, a nastupiti Guano Apes, Riblja čorba, Elemental, Darko Rundek trio, Prti Bee Gee, Goblini, Bjesovi, Who See, Pankrti i mnogi drugi. Boravak u kampu je besplatan.

Zečević je saopštio i da će ove godine službeno vozilo festivala biti "reno 4", koje će se koristiti za prevoz izvođača.