Vaterpolisti poraženi od Grčke, Saveljić nije mogao sam

"Ništa nismo uradili kako treba i kako smo se dogovorili. Podbacili smo u svim elementima. Primali smo jeftine golove, čak i sa dva metra, a to ne smije da se događa. Ništa nije valjalo", rekao je Saveljić

79 pregleda0 komentar(a)
Nikolas Saveljić, Foto: Savo Prelević
13.06.2015. 17:08h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Baku - Ubjedljiv poraz crnogorskih juniora na startu vaterpolo turnira na Evropskim igrama u Bakuu - Grčka je bila agresivnija, smirenija i, prije svega, raznovrsna u napadu, a mlade ajkule konfuzne posebno u odbrani, tako da je 16:12 logična posljedica dešavanja u bazenu.

"Prije sedam dana savladali smo Grčku šest razlike u kontrolnom meču, sada izgubili, potpuno zasluženo. Dešavaju se oscilacije u ovim godinama, siguran sam da ćemo se prikazati u mnogo boljem svijetlu, već u narednom meču sa Hrvatskom", kazao je selektor Mirko Vičević.

Crna Gora nijednom nije vodila, ali je do početka treće četvrtine bila u igri, zahvaljujući dobroj realizaciji igrača više i izuzetno raspoloženom Nikolasu Saveljiću, koji je postigao pet od prvih sedam golova (dva Radović). Petim pogotkom izjednačio je na 7:7 i to je bilo posljednji put da su izabranici Mirka Vičevića imali priključak.

"Ništa nismo uradili kako treba i kako smo se dogovorili. Podbacili smo u svim elementima. Primali smo jeftine golove, čak i sa dva metra, a to ne smije da se događa. Ništa nije valjalo", rekao je Saveljić.

Grci su, s druge strane, odlično koristili sve propuste u odbrani rivala, pogađali su iz svih pozicija, često i bez bloka, a gotovo svi igrači koji su bili u bazenu upisali su se u strijelce.

Presudnu razliku Grčka je napravila sredinom trećeg perioda, kada je korpulentni centar Aleksiu iznudio dva peterca, Gardikas pogodio iz kontre, a Papanastasiju iz igre za nedostižnih 11:7.

Jedan od razloga ubjedljivog poraza je skroman učinak Alekse Ukropine - Jadranov supertalenat postigao je samo jedan gol i to minut i po prije kraja utakmice, kada je sve bilo gotovo.

"Dobro su me čuvali, očigledno da su se dobro spremili nakon kontrolne utakmice koju smo lako dobili. Golman mi je odbranio nekoliko šuteva, ušao sam u nervozu, iako sam pokušavao da budem miran. Na kraju smo se potpuno raspali i kao tim", kazao je Ukropina.

Crnu Goru u nedjelju u podne po našem vremenu čeka meč sa Hrvatskom, koja je u prvom kolu lako dobila Tursku.

"Neće nas poremetiti jedan poraz, pogledaćemo se u oči i siguran sam odigrati mnogo bolje. Vrijedimo mnogo više, vjerujem da ćemo to pokazati", najavio je Saveljić.

Crna Gora - Grčka 12:16 (1:3, 5:4, 2:5, 4:4)

Baku - Bazen "Vaterpolo arena". Sudije: Fogel (Mađarska), Koganov (Azerbejdžan). Igrač više: Crna Gora 7 (5), Grčka 4 (3).

Crna Gora: Tešanović, Radulović, Franeta, Vušković, Grgurević, Vujošević, Ukropina 1, Mijušković 1, Radović 2, Brkić 2, Saveljić 6, Banićević, Krivokapić.

Grčka: Madis, Hrodrokukis, Gardikas 2, Kalis, Kalargiros 1, Papanastasiju 2, Janopulos 3, Delagramatikas 1, Aleksiu 3, Papasifakis 1, Nikolaidis 3, Skumpakis, Siordilis.