Đukanović čestitao Kameronu rođendan kraljice Elizabete II

"Mi izuzetno cijenimo vašu konkretnu, raznovrsnu pomoć u pregovaračkom procesu sa EU, posebno u oblasti vladavine prava"

3 komentar(a)
Milo Đukanović, Tirana, Foto: Vlada Crne Gore
12.06.2015. 17:58h

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je, povodom rođendana britanske kraljice Elizabete II, čestitku predsjedniku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Dejvidu Kameronu.

"Saradnja Crne Gore sa Ujedinjenim Kraljevstvom Velike Britanije i Sjeverne Irske ima poseban značaj za nas u kontekstu opredjeljenja za članstvo u evropskim i evroatlantskim strukturama. Podrška vaše Vlade tom putu dragocjena je za Crnu Goru i za region Zapadnog Balkana, jer je to naš zajednički strateški cilj. Za nas je dodatno bio ohrabrujući zaključak NATO Samita u Kardifu, koji otvara realnu nadu da Crna Gora dobije poziv za članstvo do kraja godine. To ima i širi značaj za regionalnu i evropsku sigurnost", istakao je Đukanović u čestitki.

"Mi izuzetno cijenimo vašu konkretnu, raznovrsnu pomoć u pregovaračkom procesu sa EU, posebno u oblasti vladavine prava. Sve to zajedno je stimulans za još veću posvećenost reformama, što je formula progresa na evropskom i na evroatlantskom putu. Takođe, i za ekonomski napredak i demokratski razvoj crnogorskog društva, po evropskim standardima", navedeno je u čestitki Đukanovića.