SNP: Poražavajući rad vlasti u Gusinju

Seoska područja na teritoriji opštine su, kako se navodi u saopštenju, gotovo opustjela, a mladi svakodnevno napuštaju svoj zavičaj, jer ne vide perspektivu opstanka na ovom prostoru

74 pregleda0 komentar(a)
Mihailo Jovović SNP, Foto: SNP
12.06.2015. 11:20h

Rezultati vlasti u Gusinju, na čelu sa DPS-om, su više nego poražavajući godinu dana od konstituisanja, saopšteno je iz SNP-a.

Tamošnja vlast nije uspjela da odgovori potrebama Gusinjana, stvori uslove za razvoj opštine, zaposli mladi i školovani kadar i spriječi iseljavanje, kazao je predsjednik OO SNP Gusinje Mihailo Jovović.

Seoska područja na teritoriji opštine su, kako se navodi u saopštenju, gotovo opustjela, a mladi svakodnevno napuštaju svoj zavičaj, jer ne vide perspektivu opstanka na ovom prostoru.

„Dok se sve to dešava, opštinski čelnici niti iskazuju niti što čine kako bi pospješili kakav takav razvoj situacije, opredjeljujući u budžetu Opštine za 2015. svega 8.000 eura za seoska područja,“ kazao je Jovović.

Jovović napominje i da je budžet Gusinja za 2015, od nepunih 700.000 eura, u najvećoj mjeri oslonjen na sredstva iz Egalizacionog fonda, koji se koristi za finansijsko uravnoteženje najmanje razvijenih opština.

Šef gusinjanskog SNP-a se požalio da sastav opštinske administracije ne odražava nacionalnu i vjersku strukturu stanovništva i plod je „trulih kompromisa na nivou složenih odnosa u samoj DPS-SDP-BS koaliciji na državnom nivou, kao i u još složenijoj, neefikasnoj DPS-SDP- BS-Albanska lista-DUA koaliciji na lokalnom nivou“.