Šarančić: TE Pljevlja da se prilagodi standardima do 2018. godine

To je, kako se navodi u saopštenju, predviđeno amandmanom poslanika te partije, Danka Šarančića na Predlog zakona o izmjeni Zakona o integrisanom sprječavanju i kontroli zagađivanja životne sredine

74 pregleda0 komentar(a)
Termoelektrana Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
09.06.2015. 12:44h

Veliki zagađivači životne sredine, među kojima je i termoelektrana (TE) Pljevlja, moraće da prilagode rad standardima potrebnim za dobijanje dozvolje do prvog januara 2018. godine, poručili su iz Socijalističke narodne partije (SNP).

To je, kako se navodi u saopštenju, predviđeno amandmanom poslanika te partije, Danka Šarančića na Predlog zakona o izmjeni Zakona o integrisanom sprječavanju i kontroli zagađivanja životne sredine.

“Veliki zagađivači životne sredine, među kojima i Termoelektrana „Pljevlja“, moraće da prilagode svoj rad standardima potrebnim za dobijanje integrisane dozvole najkasnije do prvog januara 2018. godine, umjesto, kako je prethodno bilo predloženo od Vlade Crne Gore, do prvog januara 2020. godine”, kaže se u saopštenju SNP-a.

Kako se navodi, Vlada je, na sjednici Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje, prihvatila amandman Šarančića, koji se odnosi na skraćenje roka za izdavanje integrisane dozvole velikim zagađivačima životne sredine.

Amandmanom se, objašnjava se u saopštenju, skraćuje rok za pribavljanje takozvane integrisane dozvole za privredne subjekte, koji su uzročnici zagađenja životne sredine, među kojima je i TE Pljevlja, za dvije godine.

“Stavljajući na prvo mjesto svog političkog djelovanja zaštitu zdravlja građana i očuvanje životne sredine, poslanici SNP-a nastaviće aktivno da prate, popravljaju i unapređuju propise iz te oblasti koje predlaže Vlada Crne Gore, a u cilju dobijanja najkvalitetnijih zakonskih rješenja”, zaključuje se u saopštenju.