On živi kao Vuk s Wall Streeta

U svom najnovijem članku za Huffington Post, Sajks je podijelio i sedam lekcija o tome što ga je posao s dionicama naučio o životu

56 pregleda2 komentar(a)
Vuk s Vol, Foto: Printscreen (Instagram)
02.06.2015. 20:01h

On ima 34 godine, a već 15 godina bavi se jako uspješno trgovanjem dionica. Do svoje 21. godine zaradio je više od milion i po dolara, a danas, osim što i dalje zarađuje vrtoglave svote novca, čime se voli pohvaliti, dijeli i savjete o tome kako biti, i ostati, uspješan. Zove se Timoti Sajks i njegov profil na Instagramu je trenutno jedan od najpopularnijih.

Nije ni čudno, Sajks tamo šakom i kapom, osim savjeta, dijeli i poklone. Naziv "Vuk s Wall Streeta" poprilično dobro opisuje ovog 34-godišnjaka, barem što se foto i video dokumentacije na Instagramu tiče, ali osim što ga je biznis s dionicama učinio bogatim, za razliku od pravog Vuka s Wall Streeta, Džordana Belforta, Sajks nije, koliko je poznato, optužen za nikakve afere niti se njegovo ime vezuje uz ikakve skandale.

Vjernoj publici na Instagramu, koja je sve brojnija, osim što dijeli savjete o uspješnom poslovanju, ali i fotke svojih provoda po svijetu, često pokloni i gadget. A u svom najnovijem članku za Huffington Post, Sajks je podijelio i sedam lekcija o tome što ga je posao s dionicama naučio o životu.

"Mislite sami za sebe. Nemojte strahovati od greške. Fokusirajte se na to da ostanete u igri. Pronađite ravnotežu u svom životu. Uvijek imajte plan. Kontrolišite rizik. Ciljajte visoko".