Tivat: Mjuzikl "Mamma mia" otvara "Purgatorije"

Nova pozorišna predstava Centra za kulturu Tivat "Hasanaginica" po tekstu Ljubomira Simovića i u režiji Jagoša Markovića takođe je uvrštena u takmičarsku selekciju, a nju će publika premijerno vidjeti 31. jula

150 pregleda0 komentar(a)
Mjuzikl Mamma mia, Foto: Centar za kulturu Tivat
02.06.2015. 12:02h

Selektorka međunarodnog Festivala mediteranskog teatra „Purgatorije“ u Tivtu, Tatjana Mandić- Rigonat, odredila je predstave koje će biti izvedene u takmičarskoj konkurenciji ovogodišnjeg festivala "Purgatorije" koji počinje 25.jula.

Tada će "Purgatorije" otvoriti spektakularni mjuzikl "Mamma Mia" u produkciji beogradskog Pozorišta na Terazijama, po tekstu Ketrin Džonson i u režiji Juga Radivojevića.

Komad "Život Molijerov" u produkciji MNT teatra iz Skoplja, po tekstu Mihaila Bulgakova i u režiji Aleksandara Popovskog, na programu je 7. jula, a 18. jula publika će u Tivtu moći da pogleda i predstavu "Životinjska farma" po tekstu Džordža Orvela i u režiji Andraša Urbana, a u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta "Ivan plemeniti Zajc" iz Rijeke.

Nova pozorišna predstava Centra za kulturu Tivat "Hasanaginica" po tekstu Ljubomira Simovića i u režiji Jagoša Markovića takođe je uvrštena u takmičarsku selekciju, a nju će publika premijerno vidjeti 31. jula.

Za nagrade će se boriti i komad "Aleksandra Zec", autorski projekat Olivera Frljića u produkciji "HKD Teatar na Sušaku" iz Rijeke, dok je 26.avgusta na programu predstava "Kazimir i Karolina", "Ateljea 212" iz Beograda koju je po tekstu Edena Horvata režirala Snežana Trišić.

Posljednja predstava u takmičarskoj konkurenciji za nagrade ovogodišnjih "Purgatorija" biće izvedena 29.avgusta, a u pitanju je komad "Razbijeni krčag" u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda.

Predstavu je po tekstu Hajnriha fon Klajsta, režirao Igor Vuk Torbica.