Radović: TV Boka je napravljena da bi se srušila vlast u Herceg Novom

" TV Boka je napravljena prije svega da smijenimo ovu vlast i da napravimo Izbor"

117 pregleda12 komentar(a)
Dušan Radović, Foto: Slavica Kosić
01.06.2015. 11:06h

TV Boka je napravljena da bi se smijenila vlast u Herceg Novom i da napravimo Izbor, poručio je Dušan Radović Krušo.

On je na pitanje Radio Jadran da li bi opet ušao u sličan projekat rekao: "Ako bude trebalo da rušim neku vlast, da!"

TV Boka je bez obrazloženja i saopštenja prestala sa sopstvenom produkcijom programa krajem maja.

"TV Boka je neprofitabilna. Pravi minus. Košta puno. Ja sam svim zaposlenima još na prvom sastanku rekao da ću da finansiram TV Boku jednu godinu. To je bilo u decembru 2013. godine, a u decembru 2014. sam to ponovio i rekao: svi oni koji neće da rade ne treba da rade, ja od njih to ne očekujem, kada ne dajem pare za plate. Neki su otišli, neki ostali. To je to", kazao je za Radio Jadran Radović.

Kako piše Radio Jadran, radnicima TV Boka nije isplaćeno pet plata.

"Svima sam rekao u prošlom decembru - isplatiću još jednu platu januarsku, a ko neće da radi, ne mora da radi. Mislio sam da gasimo još u decembru, ali oni su rekli da će da rade, a sada traže od mene platu, što je problem. TV Boka je napravljena prije svega da smijenimo ovu vlast i da napravimo Izbor. To je bila ideja, ali sam očekivao da će poslovati na nuli. Rekao sam i da ću onda poslije godinu - pokloniti TV Boku zaposlenima. Ali nisu bili na nuli, nego u minisu 400 hiljada i nije realno da neko iz džepa to finansira", objašnjava Radović.

On je pokušao i da se dogovori sa opštinama u Boki da finansiraju program, ali dogovor nije uspio.

"Nemam namjeru da više bacam pare, jer nemam odakle da ih bacam, a i da imam ne bi ih bacao. Oprema košta oko 300 hiljada eura. Biće u stečajnoj masi, vjerovatno će neko od toga i da nešto naplati", zaključio je Radović.