"Profesori koriste studente srpskog jezika za hajku protiv Bečanović"

“Molimo svoje mlade kolege sa Studijskog programa za srpski jezik da ne nasijedaju na očite manipulacije svojih profesora i da budu svjesni da su isti ti profesori i 90. godina manipulisali studentima i da konstantno iskazuju nacionalnu i vjersku netrepeljivost, kojoj su podlijegali i studenti Studijskog programa za crnogorski, dok su ovi odbijali da im predaju”, stoji u saopštenju

225 pregleda21 komentar(a)
Tatjana Bečanović, Foto: Svetlana Mandić
30.05.2015. 18:25h

Napadi na Tatjanu Bečanović mogu se definisati isključivo kao hajka koja za cilj opstruiranje njenog izbora u zvanje redovnog profesora, poručuje se otvorenom pismu koje je potpisalo više od 100 njenih bivših i sadašnjih studenata.

Oni su ponovili da sve što znaju iz oblasti književnosti znaju zahvaljujući Bečanović, što je teza koju su prije par dana iznijeli studenti sa Studijskog programa za crnogorski jezik.

Oni su kazali da ih čudi napad kolega sa Studijskog programa za srpski jezik o nedovoljnoj stručnosti profesorice.

“Ono što nas u ovoj, izuzetno prljaoj i podmukloj hajci najviše boli jesu podmetanja o nacionalnoj netrepeljivosti koju profesorica iskazuje prema studentima sa Studijskog za srpski jezik”, navodi se u saopštenju.

“Napominjemo da su studenti crnogorskog i srspkog uvijek skupa slušali predavanja u u istom roku polagali ispite, upravo kako bi se izgubila nit eventualne nacionalne podjele, kojoj su na Filozofskom mnogi profesori nerijetko naginjali”.

U saopštenju se ističe da je upravo Bečanović osoba koja je na svojim predavanjima uvijek isticala važnsot tolerancije i koja je svojim djelovanjem uvijek dokazivala da je veliki poštovalac ljudskih prava.

“Molimo svoje mlade kolege sa Studijskog programa za srpski jezik da ne nasijedaju na očite manipulacije svojih profesora i da budu svjesni da su isti ti profesori i 90. godina manipulisali studentima i da konstantno iskazuju nacionalnu i vjersku netrepeljivost, kojoj su podlijegali i studenti Studijskog programa za crnogorski, dok su ovi odbijali da im predaju”, stoji u saopštenju.

Oni su pozvali kolege da otvore oči i ne dozvole da budete “marionete u rukama onih koji će probati da vas nauče mržnji prema drugima. Kao što nas je Tanja sve učila, prezrite nacionalizme i budite ljudi!”