MIT festival: Dramski, muzički i filmski programi

Jun će biti najsadržajniji mjesec MIT Festivala, a publiku očekuje obilje različitih programa

60 pregleda0 komentar(a)
MIT festival (novina)
29.05.2015. 18:44h

Program MIT festivala 2015. predstavile su na konferenciji za medije u Kraljevskom pozorištu "Zetski dom" PR producentkinje festivala Danijela Radulović i Marija Nikčević. Kako su najavile, jun će biti najsadržajniji mjesec MIT Festivala, a publiku očekuje obilje dramskih, muzičkih, filmskih, edukativnih programa.

"Program počinje promocijom teatarske mreže NETA (Nova Evropska Teatarska Akcija). NETA proslavlja desetogodišnjicu svog rada, trenutno broji 67 članova iz 19 evropskih država, a glavni sekretar ove mreže, Damir Domitrović najaviće saradnju sa Kraljevskim pozorištem Zetski dom i uputiti u značaj članstva u jednoj ovakvoj organizaciji”, kazala je Radulović.

Ona je poseban osvrt dala na segmente Generacija MIT - film i Generacija MIT - predstave.

"Riječ je o okupljanju mladih pozorišnih i filmskih autora čije će predstave i filmovi biti izvedeni i prikazani na festivalu. To je takođe umrežavanje mladih snaga sa ovih prostora, autora koji su se već dokazali u regionu, Evropi, pa i svijetu. Među njima su i predstavnici Crne Gore, pa će u okviru Generacija MIT filma biti prikazana i ostvarenja Ivana Salatića, Senada Šahmanovića i Branislava Milatovića, a u Generacija MIT predstave dijelu publika će imati priliku da pogleda predstavu 'Venecijanka' u režiji Lidije Dedović”, najavila je Radulović.

Ona je najavila i teatarsku radionicu “Laboratorija” sa rediteljem Tomijem Janežičem kojoj publika može prisustvovati 20. juna sa početkom u 12 sati.

PR producentkinja Marija Nikčević najavila je zvanični dio festivala MIT 2015, ističući zadovoljstvo što će publika u junu moći da pogleda predstave velikih autora iz Italije, Rumunije, Srbije, Hrvatske.

"Već drugog juna biće izvedena predstava 'Razgovori u junu', reditelja Pipa Delbona iz Italije, četvrtog juna predstava 'Pomutnje' u režiji Branka Brezoveca iz Hrvatske, šestog juna predstava 'Ruže' u režijiAndraša Urbana, a Rumunija će se predstaviti sa pozorišnim djelom Koltaia Gabora pod nazivom 'Gardenia'. Domaći predstavnici su predstave produkcije Kraljevskog pozorišta 'Zetski dom' - 'Venecijanka' i 'Žabar' (L. Dedović, P. Veber) koje će biti izvedene 11. i 12. juna. Pored toga će na MIT Festivalu 2015. biti izvedena i predstava Tomija Janežića - 'Opera za tri groša' i to pet izvođenja: 15. 16. 17. 18. i 19. juna u 19 sati”, najavila je Marija Nikčević.