SAD pozdravile Vučićevu posjetu Tirani

"Čestitamo ovim liderima na tome što su ponovo potvrdili svoju zajedničku posvećenost jačanju saradnje između njihove dvije zemlje doprinoseći na taj način miru, prosperitetu i stabilnosti u regionu Balkana", dodao je američki zvaničnik

3 komentar(a)
Edi Rama, Aleksandar Vučić, Foto: Beta/AP
29.05.2015. 15:06h

Američki Stejt department pozdravio je prvu posjetu srpskog premijera Aleksandra Vučića Albaniji ocijenivši je kao istorijsku i pohvalio posvećenost lidera Srbije i Albanije jačanju saradnje dvije zemlje.

"Sjedinjene Države čestitaju premijerima Srbije i Albanije Aleksandru Vučiću i Ediju Rami na prvoj zvaničnoj posjeti srpskog premijera Tirani 27. maja", rekao je portparol Stejt departmenta Džef Ratke na konferenciji za novinare.

Vučićeva "istorijska" posjeta, kako je podsjetio, uslijedila je šest mjeseci pošto je Rama posjetio Beograd, kao prvi albanski premijer koji je u Srbiju došao poslije 70 godina.

"Čestitamo ovim liderima na tome što su ponovo potvrdili svoju zajedničku posvećenost jačanju saradnje između njihove dvije zemlje doprinoseći na taj način miru, prosperitetu i stabilnosti u regionu Balkana", dodao je američki zvaničnik.