Utvrditi stepen alkoholisanosti Đurića u noći ubistva

Đurić je uhapšen u noći između 6. i 7. avgusta prošle godine. Priznao je da je počinio to krivično djelo i policiju odveo do mjesta na kojem je zakopao žrtvu

57 pregleda4 komentar(a)
Tijana Jurić, Foto: Screenshot (YouTube)
26.05.2015. 10:03h

Na suđenju Draganu Đuriću za ubistvo Tijane Jurić danas je odlučeno, na zahtjev odbrane, da se pribave dodatna vještačenja kako bi se utvrdio stepen alhoholisanosti optuženog u noći ubistva, a koji bi trebalo da stigne do 1. juna.

Na glavnom pretresu je rečeno da je Đurić te noći popio litar vinjaka i dva litra piva, a sud je uvažio zahtjev odbrane za dodatnim vještačenjima kako bi se utvrdio stepen alkoholisanosti optuženog.

Izvještaj o dodatnom vještačenju se očekuje do 1. juna, a sjutrašnji glavni pretres u Višem sudu u Subotici je otkazan.

Đurić je uz jake mjere obezbjeđenja dovezen u sud nešto oko 9:20, a nakon toga su u prostorije suda stigli otac stradale Tijane, Igor Jurić, nakon toga njegov advokat Miro Orović, a zatim i advokat optuženog, Viktor Gostiljac.

Pretres je prvobitno započet 22. aprila, kada je prekinut nakon zahtjeva advokata okrivljenog za psihijatrijsko vještačenje njegove sposobnosti da prati suđenje.

Đurić je nakon toga upućen na psihijatrijsko vještačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu.

Nakon što je stigao nalaz vještaka iz ove bolnice, zakazan je glavni pretres za 26. i 27. maj, odnosno 1. i 5. juni.

Tijana Jurić je nestala 26. jula 2014. poslije ponoći, nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku.

Đurić je uhapšen u noći između 6. i 7. avgusta prošle godine. Priznao je da je počinio to krivično djelo i policiju odveo do mjesta na kojem je zakopao žrtvu.

Viši javni tužilac u Subotici je 29. januara 2015. godine, podnio optužnicu protiv okrivljenog Dragana Đurića Višem sudu u Subotici.

Predmet je primljen 25. februara 2015. godine i dodijeljen predsjedniku vijeća, sudiji Gordani Kojić.