Lazović: SDP nije kočničar ekonomskog razvoja, već mašinovođa

Lazović je, na pitanje da li se kao visoki funkcioner SDP osjeća kao kočničar ekonomskog razvoja, odgovorio da su u toj partiji zbog lošeg iskustva u vezi pojedinih loših investitora imali dodatni oprez, ali da u tome ne treba pretjerivati

23 komentar(a)
Vujica Lazović, Foto: Arhiva "Vijesti"
26.05.2015. 10:16h

Bez stranih investicija i ubrzanog, dinamičnog i agresivnog ekonomskog razvoja nema spasa Crne Gore, ocijenio je danas potpredsjednik Vlade Vujica Lazović.

On je kazao da svaki razvoj sa sobom nosi rizik i spremnost da se preuzme odgovornost.

Lazović je, na pitanje da li se kao visoki funkcioner Socijaldemokratske partije (SDP) osjeća kao kočničar ekonomskog razvoja, odgovorio da su u toj partiji zbog lošeg iskustva u vezi pojedinih loših investitora imali dodatni oprez, ali da u tome ne treba pretjerivati.

„Mislim da u Crnoj Gori nemamo podjele po partijskoj liniji po tom pitanju. Na političkoj sceni se razlikujemo kao pojedinci u pogledu toga što imamo one koji su za izgradnju autoputa, modernizaciju željeznice, proširenje aerodroma i izgradnju hotelskih kapaciteta visoke kategorije, ali i one koji iz kabineta besjede o moralu, pravdi i slobodi“, rekao je Lazović novinarima nakon otvaranja nove Telenor tehničke zgrade.

On je dodao da su to uzvišene vrijednost kojima treba težiti.

"Međutim, što bi naš narod rekao, od toga se ne živi“, poručio je Lazović.

On smatra da je neophodno da se Crna Gora okrene ubrzanom ekonomskom razvoju ili će, u protivnom, ostati u zapećku civilizacije i na periferiji Evropske unije (EU).

„Nijesmo kočničari, neki od nas su i mašinovođe. Evo vidite, ministar saobraćaja i pomorstva, Ivan Brajović, je prihvatio svu odgovornost da vodi jedan od najvećih, ako ne i najvećih projekata, a to je autoput“, rekao je Lazović.

Na pitanje da li SDP ima konačan stav po pitanju tvrđave Mamule i njene turističke valorizacije, Lazović je rekao da treba vidjeti kako će se to pitanje razriješiti u parlamentu.

„Moj lični stav je da je tu napravljena jedna srećna kombinacija, odnosno dobra simbioza turističke valorizacije i zaštite istorijske i kulturne baštine. Mi u dugoročnom pogledu, a i prethodno vrijeme je pokazalo da je jedan istorijski spomenik doveden na rub devastacije, nijesmo imali dovoljno sredstava i kapaciteta da to spriječimo“, zaključio je Lazović.