Optuženi za posredovanje u prostituciji ponovo pregovara sa tužiocem

Prema optužnici, Božović je organizovao grupu koja je podvodila djevojke, zaposlene kao plesačice u klubu, radi pružanja seksualnih usluga za novac

260 pregleda15 komentar(a)
23.05.2015. 14:09h

Vlasnik noćnog kluba “Valentino” Rade Božović i njegovi saradnici Nebojša Drakić i Darko Vlahović, dogovaraju se sa tužilaštvom o sporazumnom priznanju krivice, u postupku koji se protiv njih vodi za kriminalno udruživanje, posredovanje u vršenju prostitucije i nedozvoljeno držanje oružja.

Sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Larisa Mijušković Stamatović odlučivaće o prihvatanju eventualnog sporazuma o priznanju krivice.

Prema saznanjima “Vijesti”, takav sporazum još nije stigao do suda.

Prema optužnici, Božović je organizovao grupu koja je podvodila djevojke, zaposlene kao plesačice u klubu, radi pružanja seksualnih usluga za novac.

Drakić i Vlahović, menadžer i konobar u “Valentinu”, terete se da su posredovali u vršenju prostitucije, tako što su ugovarali i organizovali pružanje seksualnih usluga za novac takozvanim „klijentima”, od strane više osoba ženskog pola angažovanih u tom klubu.

Noćni klub Valentino (arhiva)

Božović se prije par mjeseci nagodio i sa kotorskim tužilaštvom, kada ga je sud u Kotoru kaznio sa 100 dana zatvora, nakon što je priznao da je u svom lokalu „San Remo” u Budvi i izvan njega organizovao prostituciju i ilegalno držao oružje.

Osnovni sud u Kotoru tada je prihvatio i uslove sporazuma, koji je tužilaštvo zaključilo sa Božovićevim pomagačima Milošem Vlahovićem i Markom Jovanovićem. Oni su dobili po mjesec dana robije.

Prema Zakonu o krivičnom postupku, dogovor tužioca i okrivljenog može se zaključiti za sva krivična djela za koja je kao maksimalna propisana kazna zatvora u trajanju do 10 godina, a njime okrivljeni u potpunosti priznaje krivično djelo za koje se tereti i dogovara se s tužiocem o visini kazne, nakon čega sud odlučuje da li će prihvatiti takav sporazum.

Izmjenama tog zakona, koji je usvojila Vlada, proširena je mogućnost da se sporazum o priznanju krivice može zaključiti za sva krivična djela.