Guano Apes na Lake festu

Poznati sastav promoviše album "Offline"

95 pregleda8 komentar(a)
Sandra Nasić, Foto: Wikipedia.org
22.05.2015. 16:51h

Svjetski poznat njemački rok bend Guano Apes biće zvijezda ovogodišnjeg Lake festa, ekskluzivno saznaju "Vijesti".

Bend predvođen pjevačicom hrvatskog porijekla Sandrom Nasić nastupiće na Krupcu 14. avgusta.

"Ovo je veliki korak za nas, oni su prepoznali Lake fest i Nikšić kao pravu rok destinaciju. Interesovanje za ovogodišnje izdanje je ogromno", izjavio je za "Vijesti" direktor Lake festa Peđa Zečević nakon potpisivanja ugovora sa njemačkim bendom.

Guano Apes prvi put dolazi u Crnu Goru u okviru turneje na kojoj će promovisati aktuelni album "Offline", objavljen u maju prošle godine.

Sandra Nasić ranije je izjavila da najjaču snagu albuma predstavlja činjenica da nisu imali nikoga nad glavom dok su radili na njemu, te da su mu prišli otvorenog uma. Novo izdanje sadrži deset pjesama.

Guano Apes osnovan je 1994, a dvije godine kasnije osvaja takmičenje "Local Heroes". Prvi album iz 1997. "Proud Like a God" donosi im svjetski uspjeh. Slijede još dva studijska albuma, jedan "lajv" i jedan "best of", da bi se zatim grupa raspala 2005.

Četvorka se ponovo okupila 2009. da bi svirala na najvećim evropskim festivalima, a zatim objavila albume "Bel Air" i aktuelni "Offline".

Ovogodišnji Lake fest trajaće duže nego ikad - šest dana, od 11. do 16. avgusta.

Prva tri dana program će se održavati na platou Doma revolucije u Nikšiću, a ostala tri na tradicionalnoj lokaciji na Krupcu. Riblja čorba, Elemental, Rundek Cargo trio, Prti Bee Gee, Goblini, Orthodox Celts, Bjesovi, Iskaz, Pankrti, Who See, DST samo su neki od potvrđenih izvođača kojih će biti 42, kako su ranije saopštili organizatori.

Cijena ulaznice je nepromijenjena u odnosu na prošlu godinu pa će za tri dana na Krupcu koštati 25 eura, a dnevna deset.

Program kod Doma revolucije biće besplatan, kao i boravak u kampu na Krupcu.

Organizatori su najavili da će se još dva strana benda priključiti ovogodišnjem lajn apu.