Predstavnik domaćina: Možda neki pomiješaju Australiju i Austriju i daju nam poen

"Mejkmejks" će na sceni nastupati sa klavirom u plamenu, što će biti posebna atrakcija njihovog pojavljivanja na bini bečke dvorane "Štathale" finalnog dana Eurosonga u subotu

0 komentar(a)
Eurosong, Foto: Reuters
17.05.2015. 16:18h

Predstavnik domaćina ovogodišnjeg Eurosonga, austrijska grupa "Mejkmejks" (The Makemakes) kažu da su svjesni da imaju težak zadatak da ispune velika očekivanja, ali u sali dodaju da se nadaju da će neko pomiješati Austriju sa Australijom, te tako njima dati svoj glas.

Oni su danas održali prvu probu svog nastupa, a pjevač Dominik Murer je, na konferenciji za štampu, prenio da je prvi test dobro prošao i da je bio "kul".

On je ukazao da je isprobana planirana "pirotehnika" njihovog nastupa. Naime, "Mejkmejks" će na sceni nastupati sa klavirom u plamenu, što će biti posebna atrakcija njihovog pojavljivanja na bini bečke dvorane "Štathale" finalnog dana Eurosonga u subotu.

"Početak je bio dobar, i već se radujemo daljim probama. Možda ćemo nešto promijeniti kod svjetlosti. Još uvijek nije sve kako bi trebalo da izgleda na kraju", naglasio je Murer.

On je rekao da klavir u plamenu nema nikakav značaj, već da je, kako je kazao u smijehu, "oduvijek želio da zapali jedan klavir".

Murer je istakao da je ovom triju velika čast što mogu predstavljati Austriju na Evroviziji u svojoj zemlji, i da znaju, vezano za prošlogodišnjeg pobjednika Končitu Vurst, da moraju ispuniti velika očekivanja.

"Prinuđeni smo da uđemo u velike cipele, iako Končita ima malu nogu", našalio se on sa novinarima.

Prema njegovim riječima njihova pjesma je naišla na dobar odjek kod fanova, kako kod djece, tako i kod "baka".

"I naši fanovi, koji ranije nisu voleli Evroviziju, sada su u evrovizijskoj eurofiji”, kazao je basista Markus Hrist.

Što se tiče ostalih učesnika oni su poručili da su svi tu da grade mostove, a ne da podvlače razlike između zemalja.

Murer je, međutim, ipak naveo svoje favorite ističući da mu se sviđaju pjesme Australije i Italije, koje će, kako smatra, zasigurno biti među prvih pet.

"Učešće Australije moglo bi biti korisno za nas. Možda neko pomiješa Australiju i Austriju i glasaju za nas", kazao je pjevač.