Rožajski odbor za predsjednika Pozitivne predložio Pajovića

Odbor je donio odluku o izboru 23 člana, odnosno delegata na Kongresu, a ta lista će do 31. maja biti i formalno potvđena. Podsjećamo da će Kongres Pozitivne biti održan 7. juna u Podgorici

0 komentar(a)
POZITIVNA cg , Rožaje, Foto: Pozitivna Crna Gora
17.05.2015. 11:24h

Opštinski odbor Pozitivne Crne Gore Rožaje jednoglasnom odlukom je predložio Darka Pajovića za predsjednika stranke na predstojećem stranačkom Kongresu.

Član glavnog odbora, po funkciji, ispred rožajskog odbora će biti Samir Murić, dok će drugog predstavnika Odbor predložiti do kraja mjeseca do kada traje kandidacioni proces.

Odbor je donio odluku o izboru 23 člana, odnosno delegata na Kongresu, a ta lista će do 31. maja biti i formalno potvđena. Podsjećamo da će Kongres Pozitivne biti održan 7. juna u Podgorici.

Na sjednici su predsjednik Odbora Samir Murić i potpredsjednica stranke Azra Jasavić potencirali problem iseljavanja stanovništva sa sjevera, koje je neophodno zaustaviti.

Tom prilikom, Jasavić je naglasila da je Pozitivna Crna Gora odavno ukazivala na iseljavanje stanovništva sa sjevera i pozivala Vladu da se ozbiljno uključi u rješavanje ovog državnog problema.

“Politika demografskog inženjeringa, za koju je isključivo odgovorna ova vlast, se mora zaustaviti. Ne smijemo dozvoliti da stanovništvo Rožaja i cijelog sjevera i dalje budu sredstvo za podmirivanje dugova za brojne stanove, jahte, berze , banke među pojedincima bliskim vlasti. Vlada kojoj su građani jeftini, a vlast skupa ne zaslužuje podršku stanovništva sjevera. Pozitivna Crna Gora će u toku naredne nedjelje predati zakonska rješenja u skupštinsku proceduru, kako bi se kroz politiku ravnomjernog regionalnog razvoja ulaganjem u poljoprivredu, drvopreradu i stočarstvo stvorili uslovi za otvaranje novih radnih mjesta i zaustavilo iseljavanje stanovništva. Narod je sposoban, ali mu treba i sposobna vlast, koja će im obezbjediti sve uslove da ostaju, a ne da odlaze sa svojih ognjišta”, poručila je Jasavić.