Jadran peti put šampion Crne Gore

Tim sa Škvera drugu godinu zaredom osvojio duplu krunu

1 komentar(a)
Jadran, Vladimir Gojković, Foto: Savo Prelević
13.05.2015. 17:50h

Jadran je ekspresno odbranio titulu prvaka Crne Gore, nakon što ni u drugom finalnom meču nije dozvolio Budvi da zaprijeti.

U subotu je na Škveru bilo 15:8, večeras 11:7 i Novljani su možda i lakše nego što se očekivalo okončali seriju protiv Budvana.

Titula je pošla u prave ruke, timu koji je čitave sezone u svim takmičenjima pokazao da je trenutno jedina snaga crnogorskog vaterpola. Jadranu je ove sezone zamalo izmakao plasman na finalni turnir regionalne lige, dominantno je osvojio (odbranio) Kup, a sada i prvenstvo...

Za razliku od prve utakmice, u ovoj su, makar u prve tri četvrtine, dominirale odbrane. Jadran je u finišu prve dionice poveo sa 2:0, potom na poluvremenu imao i 4:1 i tada je bilo vidljivo da Budva teško može da preokrene i izbori majstoricu.

Ekipa Vladimira Gojkovića je sa četiri gola viška ušla u posljednju četvrtinu (7:3) i tih osam minuta odradila rutinski.

"Zasluženo smo osvojili titulu, pokazali smo najviše. Sezona je dosta dugo trajala, mi smo odigrali mnogo više mečeva od svih naših timova, jer smo imali i Ligu šampiona i Kup Evrope. Mladi su opet pokazali da vrijede, neki su iskoristili bolje, neki slabije šansu. Na kraju su najvažniji trofeji, ali već od sjutra se okrećemo narednoj sezoni. Dosta dobro smo igrali cijele godine u svim takmičenjima, ali smo ipak daleko od evropskog vrha. Dobro bi bilo kada bismo pokušali da vratimo neke domaće igrače, ili makar jednog za početak", rekao je Gojković.

Jadranu je ovo peta titula prvaka u nezavisnoj državi, dok je Budva ostala na dvije.

Budva - Jadran 7:11 (0:2, 1:2, 2:3, 4:4)

Budva - Bazen "Dragan Trifunović". Sudije: Abramović, Đurašković (Kotor). Igrač više: Budva 10 (4), Jadran 8 (3).

Budva: Kralj (osam odbrana), Manojlović, Đurđić 3, P. Ćetković 1, Radanović 1, Vujašević, Radunović 2, Rašković, Tenžera, Murišić, Tomanović, Franeta, Zubac, Mitrović.

Jadran: Kandić (13 odbrana), Ukropina, Popadić 1, Sekulić 1, Vidović 2, Moskov, Banićević, Sarić 2, Latinović 4, Spaić, Drašković 1, Pješivac, Popović, Gardašević.