Srbija: Rasprava političara ko je zaslužan za hapšenje Darka Šarića

Šutanovac je rekao da je tačno da se Šarić predao vladi SNS-a, ali da je potjernica za njim bila raspisana još ranije

113 pregleda1 komentar(a)
Darko Šarić, Foto: Reuters
08.05.2015. 10:25h

U okviru rasprave o predloženim izmjenama Zakona o privatnom obezbjeđenju u Srbiji polemisali su poslanik DS-a Dragan Šutanovac i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović o tome koja je vlast zaslužna za hapšenje narkobosa Darka Šarića.

Šutanovac je rekao da je tačno da se Šarić predao vladi SNS-a, ali da je potjernica za njim bila raspisana još ranije.

Stefanović mu je uzvratio da je Šarić investirao u zemlju u vrijeme vlade DS, te da ga je aktuelna vlast privela i da je sada u toku njegovo suđenje.

“Vidim da neke poslanike užasno nervira priča o Šariću, ne znam zašto. Činjenica je da je Šarić kupovao zgrade, zemljište, kompanije u vrijeme od 2008. do 2012. Od 2012. nije ništa kupovao. Činjenica je i da je, kada je oko njega zatvoren obruč i kada je postalo jasno da više nema nikakvu šansu za skrivanje, priveden i da se pojavio na suđenju”, poručio je ministar unutrašnjih poslova.

Na opasku Šutanovca da je uhapšen jedan od poslanika SNS zbog malverzacija u jednoj od banaka, Stefanovć je rekao da je to dokaz da aktuelna vlast počinioce krivičnih djela ne dijeli po partijskoj pripadnosti, ali i da Razvojnu banku Vojvodine nije vodio poslanik SNS.

Inače, poslanici raspravljaju o 10 amandmana na predložene izmjene Zakona o privatnom obezbjeđenju, kojima se, pošto je usvojen jedan od amandmana, rok za usklađivanje poslovanja subjekata sa odredbama tog zakona pomjera sa 5. juna ove na 1. januar 2017. godine.