Borba za Poljsku sa Srbijom

Ako 10. juna, u utakmici svih utakmica, savlada Srbiju i izbori vizu za Poljsku, biće jasno da je rođena velika generacija

75 pregleda7 komentar(a)
crnogorski rukometaši, Foto: Savo Prelević
04.05.2015. 19:08h

Srbija je bila evropski vicešampion 2012. godine, Island je 2010. uzeo bronzu na šampionatu Starog kontinenta. Nakon četiri kola u grupi 4, "orlovi" i "ribari" gledaju u leđa momcima za koje je do juče malo ko znao.

U pitanju su, naravno, rukometaši Crne Gore, koji su sa dvije pobjede nad Izraelom izbili na čelo tabele, sa više nego realnim šansama da se domognu Evropskog prvenstva.

Talentovani tim Ljubomira Obradovića, sa većinom igrača koji nikada nisu učestvovali na velikom takmičenju ni u mlađim kategorijama, iz meča u meč sve više pokazuje raskošni talenat.

Ako 10. juna, u utakmici svih utakmica, savlada Srbiju i izbori vizu za Poljsku, biće jasno da je rođena velika generacija...

"Za ovu mladu ekipu puno znači što posljednja dva kola čeka kao lider. Prije utakmica sa Izraelom sam rekao da imamo potencijal i da zaslužujemo da se nađemo na tako velikom takmičenju. To smo dokazali, jer smo pokazali pravi potencijal i timski duh. Sa vrha sada imamo pravu sliku i veliku priliku da sve riješimo protiv Srbije i odemo u Poljsku. To bi bio veliki uspjeh za ovu mladu i veoma perspektivnu ekipu", istakao je Branko Kankaraš.

Pivot rođen i odrastao u Novom Sadu, koji ima naglasak kao da nikada nije mrdao iz Nikšića, odakle su mu roditelji, vjeruje u trijumf nad Srbijom.

"Biće teško, ali uz publiku i igru kao protiv Izraela, u kojoj pobjeda nije dolazila u pitanje, mislim da zaista možemo da ih dobijemo", zaključio je Kankaraš.

Milan Popović se osvrnuo na trijumf nad Izraelcima, ali i najavio da je to cilj i u dva završna kola.

"Ovo je jako bitna pobjeda. Izrael je dosta dobra ekipa, igra 60 minuta u istom ritmu, ali smo uspjeli da prelomimo meč početkom drugog poluvremena i da sačuvamo prednost koju smo stekli. U svaki meč ulazimo sa željom da pobijedimo, tako će biti i protiv Srbije, ali i u duelu na Islandu u posljednjem kolu", reklo je lijevo krilo Lovćena.

U Baru je za Crnu Goru debitovao Beograđanin Radivoje Ristanović, koji je ranije bio na širem spisku srpske reprezentacije. Sada će morati da se sudari sa nekadašnjim saigračima.

"Već mjesec svi pričaju o tome u rukometnom svijetu. Ali, igrao sam na Cetinju nekoliko godina, bio sa crnogorskim igračima u Španiji, sad ih gledam u Njemačkoj i osjećam se domaćim u Crnoj Gori. I majka mi vuče korijene odavde... Biće mi svejedno. Utakmica kao utakmica", napomenuo je Ristanović.