Ovim kompanijama su blokirani računi: Na listi "Milkraft", "Normal kompani", "Regionalni vodovod"...

Kompanija "Matador" iz Bijelog Polja, koja se bavi prevozom i čiji je vlasnik Dženan Omerović, u blokadi je 25 dana, a dug iznosi 33 hiljade eura

366 pregleda2 komentar(a)
Milkraft, Foto: Savo Prelević
02.10.2018. 10:03h

Na listi kompanija čiji je račun otišao u blokadu tokom septembra je 262 nova imana.

Među poznatim firmama sa većim iznosom blokade je "Milkraft Leche" koja u Pavinom Polju kod Bijelog Polja gradi veliku mljekaru. U blokadi je 27 dana, a potražioci pokušavaju da naplate dug koji sada iznosi 272 hiljade eura. Vlasnik ove kompanije je Dragan Burić.

Građevinskoj firmi "Normal kompani", vlasnika Žarka Burića, račun je u blokadi četiri dana sa dugom od 180 hiljada eura.

Povratnik na listu blokiranih je "Vektra Optel", Dragana Brkovića, koja sada duguje 94 hiljade eura a povjerioci blokadom pokušavaju da naplate dugove već 26 dana.

Kompanija "Matador" iz Bijelog Polja, koja se bavi prevozom i čiji je vlasnik Dženan Omerović, u blokadi je 25 dana, a dug iznosi 33 hiljade eura.

"Gorastroj" iz Budve u blokadi je 11 dana zbog 36 hiljada eura. Firma je registrovana za promet nekretnina a njena vlasnica je Lidia Čapčikova.

Ugostiteljska firma "As Sa" iz Budve čiji je vlasnik Stanko Kuč, u blokadi je već 28 dana, a dug iznosi 29 hiljada eura.

Građevinska kompanije "Strojgradnja" iz Budve, vlasnika Feziza Ejupovića, u blokadi je 27 dana, a dug sada iznosi 27 hiljada eura.

I dalje je u blokadi Državna kompanija "Regionalni vodovod za crnogorsko primorje" koja je izgubila spor od austrijskog "Štrabaga", a zatim joj je uvedena blokada računa od 12 miliona eura. Toliko je dosuđeno Austrijancima kao obeštećenje jer je "Regionalni vodovod" jednostrano raskinuo ugovor. Blokada traje već 48 dana, a sa računa je skinuto 48 miliona eura. "Regionalni vodovod" je prije tri dana uz veliku svečanost na Cetinju proslavio 43 godine formalnog postojanja, dok je vodovod proradio prije osam godina.