Ulcinj: Inspekcija zaštite prostora srušila nelegalnu zgradu od pet spratova

Kako je saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslove, uskoro će biti srušen i objekat koji se nalazi pored i koji ima sedam etaža

216 pregleda0 komentar(a)
Ulcinj rušenje Pinješ, Foto: Samir Adrović
25.04.2015. 09:12h

Inspekcija zaštite prostora porušile je juče do temelja objekat sa pet etaža investitora Martina Jakaja u naselju Pinješ u Ulcinju.

Iz Uprave za inspekcijske poslove je rečeno da je Jakaj počeo gradnju bez dozvole što je suprotno Zakonu o uređenju prostora i izgradnji objekata.

"I pored toga što je Inspekcija zaštite prostora donijela rješenje o rušenju, tri puta zapečatila navedeni objekat i pri tom podnijela tri krivične prijave protiv subjekta nadzora, investitor je nastavio sa gradnjom bez građevinske dozvole. Iz tog razloga pristupilo se administrativnom izvršenju rješenja o rušenju", piše u dopisu Uprave.

Riječ je o građevini koja u osnovi ima 568 m2 sa sedam etaža na jednoj i pet na drugoj polovini.

"Obavili smo administrativno izvršenje rješenja o rušenju na polovini objekta sa pet, a u narednom periodu rušenje će se obaviti i na drugoj polovini objekta sa sedam etaža”, tvrde u Upravi.

Prema nezvaničnim saznanjima, Jakaj je samo formalni investitor iza koga stoji biznismeni Hajadr Cufaj i Mujo Redža. Objekti se nalaze oko 50 metara niže od puta koji je kako piše u policijskoj prijavi, prokrčilo NN lice.