"Antonio Sanchez" zakazao prvu svirku: "Žene će doživjeti orgazam "

Raško Konjević je jedini koji zaslužuje da uđe u pjesmu, svi ostali su predvidljivi i dosadni, kažu momci iz sastava

140 pregleda3 komentar(a)
Antonio Sanchez i Kurvini sinovi, Foto: Privatna arhiva
22.04.2015. 06:04h

Pored italijanske grupe Sacri Cuori, hrvatske kantautorke Irene Žilić, norveškog pank benda Keine Angst i drugih izvođača, kotorski Sea Rock festival, koji se održava 24. i 25. jula, ugostiće i domaći sastav “Antonio Sanchez i kurvini sinovi”, kojem će to biti prvi nastup.

Tim povodom za Vijesti su pričali Filip Ferdinandi i Dušan Đurović, koji uz Zariju Pavićevića čine bend čuven po pjesmi o crnogorskom ministru unutrašnjih poslova Rašku Konjeviću, i otkrili kako je ugovoren ovaj koncert.

“Vrlo jednostavno. Jedne noći u decembru kidnapovali smo festivalskog lovca na talente Bojana Lalovića. Držali smo ga u podrumu trošne seoske kuće u Bjelopavlićima i golicali mu tabane do iznemoglosti.

Na kraju smo ga slomili i pristao je da nas predstavi kao hedlajnere druge noći festivala”, kazao je kontrabasista Filip Ferdinandi.

Njegov kolega Đurović bio je raspoložen da otkrije šta će njihovi fanovi moći da čuju ukoliko posjete festival u terminu kada oni nastupaju.

“Publika u Kotoru će biti u prilici da čuje osam ljetnjih hitova koji će se naći na dugo spremanom albumu prvijencu 'Ništa bez krvi, sperme i govana'. Očekujemo da ženski dio publike doživi kolektivni orgazam slušajući naše hardkor šlagere”, rekao je Dušan Đurović frontmen benda koji je preko noći postao poznat zahvaljujući hitu “Pirsing”.

U njemu se članovi “Antonio Sancheza i kurvini sinovi” sastava ostvrću na ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, ali i druge ličnosti iz javnog života Crne Gore, a Ferdinandi otkriva kojim će se tematikama baviti u novim pjesmama.

“Naš pristup muzici je lapidaran. Naslovna numera albuma govori o zločinu iz strasti, dok se ostale pjesme bave neuspjelim abortusima, ženama koje ne briju noge, neuzvraćenim ljubavima i u ratu izgubljenim drugovima”, ispričao je Ferdinandi.

Na pitanje da li su očekivali takav uspjeh singla i kakve su bile reakcije njihovih poznanika, prijatelja i rodbine, Đurović odgovara:

“Jedan moj rođak koji je detektiv imao je infarkt. Bio je ubijeđen da će dobiti otkaz i da neće imati ko da prehrani njegove mališane... U Crnoj Gori dovoljno je da postavite fejsubuk status ili izađete četiri vikenda za redom u Berlin i već ste poznati. Mi uspjeh mjerimo brojem snošaja, tako da ništa od naše slave”.

On ističe da u narednom radu neće obraćati pažnju na druge poznate ličnosti.

“Ministar Konjević je jedini koji zaslužuje da uđe u pjesmu, svi drugi su predvidljivi i dosadni”, pojasnio je mladi muzičar.

Rođeni smo spremni, biće katastrofalno

Ferdinandi tvrdi da članovi benda “Antonio Sanchez i kurvini sinovi” nemaju tremu, s obzirom na to da je u pitanju njihov prvi nastup na bini.

“Mi smo rođeni pripremljeni. Zvučaćemo katastrofalno, ali ćemo biti toliko glasni da ćemo srušiti zidine Kotora grada. Što se izgleda tiče, biće to pravi spektakl”, rekao je on, koji kao ni Đurović nije pretjerano euforičan kada su u pitanju ostali izvođači na SeaRocku.

“S obzirom na to da su nakon nas neki trubaduri koji tamburaju po akustičnoj gitari, iz kolegijalnosti ćemo preskočiti njihov nastup. Nadamo se da ćemo sa kotorskim kraljicama noći, uz tompuse i hladno šampanj-vino, otploviti Titanikom ka pučini, ka slobodi”, zaključio je Đurović.