Cetinje posvećeno učlanjenju Crne Gore u NATO

“Bogdanović je sagovornicu informisao da je Cetinje, kao gradska uprava koja svakodnevno ima neposrednu komunikaciju sa građanima, veoma posvećena ostvarenju ključnog spoljnopolitičkog cilja Crne Gore, koji se odnosi na punopravno članstvo u NATO”, navodi se u saopštenju

5 komentar(a)
Aleksandar Bogdanović, Elizabet Štajnaker, Foto: Prijestonica Cetinje
17.04.2015. 17:52h

Uprava Cetinja svakodnevno komunicira sa građanima i posvećena je učlanjenju Crne Gore u NATO kao ključnom spoljnopolitičkom cilju Crne Gore, kazao je gradonačelnik Prijestonice, Aleksandar Bogdanović tokom sastanka sa njemačkom ambasadorkom Gudrun Elizabet Štajnaker.

Bogdanović se sastao sa Štajneker povodom održavanja obuke na temu „Integracija Crne Gore u NATO“ za lokalne službenike i namještenike, odbornike u Skupštini Prijestonice i druge zainteresovane.

Iz Prijestonice je saopšteno da je Bogdanović zahvalio na podršci Njemačke u procesu evroatlanskih integracija Crne Gore.

“Bogdanović je sagovornicu informisao da je Cetinje, kao gradska uprava koja svakodnevno ima neposrednu komunikaciju sa građanima, veoma posvećena ostvarenju ključnog spoljnopolitičkog cilja Crne Gore, koji se odnosi na punopravno članstvo u NATO”, navodi se u saopštenju.

Bogdanović je istakao da će Cetinje, sa svim svojim kapacitetima, i u narednom periodu snažno podržavati kampanju u vidu intenziviranog i fokusiranog dijaloga koji Crna Gora realizuje sa Alijansom.

Štajnaker je kazala da je zadovoljna posjetom Cetinju i organizacijom obuke u okviru komunikacionih smjernica za iniciranje i vođenje javnog dijaloga o članstvu Crne Gore u NATO.

“Sagovornici su konstatovali da je organizacija takvih skupova, na kojima se otvoreno razgovara o svim aspektima članstva u NATO, veoma korisna”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je naglašeno i to što je podrška građana NATO integracijama na Cetinju među procentualno najvećim u Crnoj Gori.

Tokom obuke koja je održana u Sali Skupštine Prijestonice, govorili su Štajnaker, Nacionalni koordinator za NATO, Vesko Garčević, direktorica Uprave za kadrove Svetlana Vuković kao i pukovnik Mehmedin Tahirović.

Iz Prijestonice je saopšteno da su učesnici obuke su bili u prilici da se upoznaju sa civilnom i vojnom strukturom NATO-a, procesom donošenja odluka, ali i temama kao što su „Benefiti članstva u NATO posmatrano iz ugla Njemačke“ i „Dostignuća i rezultati evroatlanskih integracija Crne Gore“.