Zlatičanin: SDP Tuzi se nije izjasnio uz koga je, sjednice nije ni bilo

"Sjednicu po Statutu može zakazati samo predsjednica Odbora, što ona nije učinila. Dakle, riječ je o zloupotrebi nekoliko pojedinaca iz odbora gradske opštine Tuzi"

0 komentar(a)
Tuzi, Foto: Zoran Đurić
14.04.2015. 20:25h

Anda Zlatičanin demantovala informaciju da je sjednica odbora Socijaldemokratske partije u Gradskoj opštini Tuzi podržana i da su izabrani delegati za Konvenciju Odbora Glavnog grada. "Nije riječ o sjednici odbora nego o neformalnom sastanku par pojedinaca koji su zloupotrijebljeni u predkongresnim aktivnostima", navodi se u saopštenju Ande Zlatičanin, predsjednice Odbora GO Tuzi. "Sjednicu po Statutu može zakazati samo predsjednica Odbora, što ona nije učinila. Dakle, riječ je o zloupotrebi nekoliko pojedinaca iz odbora gradske opštine Tuzi, od strane onih koji shvataju da su očigleno u debeloj manjini, kako u Podgorici tako i najvećem broju drugih opština. Zato ovakvim performansima pokušavaju da spriječe ono sto je neminovnost, sa kojom na žalost jos uvijek nemaju snage da se pomire", piše u reakciji Zlatičanin. Navodi se i da će odbor gradske opštine Tuzi, na kojem će se izabrati delegati za konvenciju Odbora Glavnog grada, biti održan narednih dana, u proceduri koju Statut predviđa.

Odbor GO Tuzi reagovao je na informaciju da je Odbor Gradske opštine Socijaldemokratske partije Tuzi jednoglasno, u prisustvu svih odbornika SDP u Skupštini gradske opštine Tuzi, podržao kandidaturu Ranka Krivokapića za predsjednika te partije.