Raikonen: Možemo da uhvatimo Mercedes

„Možemo da ih 'uhvatimo'. Imamo dobre planove i već smo stekli neke prednosti u odnosu na prošlu sezonu. Svaka ekipa napreduje, rezultati zavise i od protivnika, ali vjerujemo načinu rada Ferarija”, rekao je Raikonen

0 komentar(a)
Kimi Raikonen, Foto: Reuters
13.04.2015. 13:37h

Vozač Ferarija Kimi Raikonen ocijenio je danas da njegova ekipa može da dostigne Mercedes, uprkos porazu u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine u Šangaju.

Pilot Mercedesa Luis Hamilton pobijedio je juče u trci u Šangaju, drugi je bio njegov klupski kolega Niko Rozberg, a treće i četvrto mjesto zauzeli su vozači Ferarija Sebastijan Fetel i Raikonen.

„Možemo da ih 'uhvatimo'. Imamo dobre planove i već smo stekli neke prednosti u odnosu na prošlu sezonu. Svaka ekipa napreduje, rezultati zavise i od protivnika, ali vjerujemo načinu rada Ferarija”, rekao je Raikonen, prenijeli su britanski mediji.

„To pokazuje da idemo pravim putem i da radimo prave stvari, ali potrebno je vrijeme - čuda se ne dešavaju preko noći”, dodao je finski vozač.

Fetel je slavio u Šangaju, a Raikonen je rekao da je to dokaz da različite staze odgovaraju različitim ekipama.

„Seb je pokazao da možemo da pobjeđujemo, ali to zavisi. Jedna staza može biti dobra jednoj ekipi, a druga staza može biti potpuno druga priča... Ali moramo da budemo u vrhu”.

„Kada se nešto dogodi Mercedesu ili ako se promijene uslovi, mi moramo da budemo u vrhu. Moramo da pokušavamo da ih pobjeđujemo na svakoj stazi, u svim uslovima, ali potrebno nam je još vremena”, rekao je on.

Naredna trka u šampionatu na programu je u nedjelju od 17 časova u Manami, za Veliku nagradu Bahreina.

Svjetski šampion iz 2007. godine Raikonen rekao je da želi da popravi svoj nastup kroz treninge i kvalifikacije, poslije niza grešaka u prve tri trke.

„Pokušaćemo da pružimo maksimum. Ne vidim da će se nešto mnogo promijeniti, ali ko zna? Novi vikend, nova staza, daćemo sve od sebe”, rekao je Raikonen.