Mutinjo: Juventus je favorit, ali želimo u polufinale

„Juventus ima sjajan tim sa impresivnim igračima - kompaktna grupa koja je dobro ogranizovana. Oni su favoriti, ali i Arsenal je u osmini finala bio favorit“, rekao je Mutinjo za „Tutosport“.

0 komentar(a)
Žoao Mutinjo, Foto: Reuters
13.04.2015. 11:58h

Fudbaler Monaka Žoao Mutinjo rekao je da je Juventus favorit u predstojećem duelu u četvrtfinalu Lige šampiona, ali da je cilj njegove ekipe plasman među četiri najbolja tima.

Monako u utakmicu ulazi nizom od osam mečeva bez poraza i poslije prvenstvene pobjede nad Kaenom od 3:0 u petak. Juventus je izgubio od Parme sa 0:1 u subotu.

Monako je u osmini finala eliminisao Arsenal (3:3) zahvaljujući pravilu o postignutom golu u gostima, a šampion Italije je izbacio Borusiju iz Dortmunda ukupnim rezultatom 5:1.

„Juventus ima sjajan tim sa impresivnim igračima - kompaktna grupa koja je dobro ogranizovana. Oni su favoriti, ali i Arsenal je u osmini finala bio favorit. Neće biti lako, ali daćemo 200 odsto kako bismo ispunili cilj i plasirali se u polufinale. A poslije toga želimo finale“, rekao je Mutinjo za „Tutosport“.

„Mi smo mladi i ambiciozni. Uradićemo sve što je potrebno za pobjedu. Ovo je važna prilika i moramo da je iskoristimo. Moramo da ostanemo koncentrisani svih 180 minuta. Svaka nepažnja može da bude smrtonosna protiv Juventusa“, dodao je on.

Monako i Juventus duže od decenije nisu igrali u polufinalu Lige šampiona. Francuski klub posljednji put je bio među četiri najbolje ekipe u sezoni 2003/2004, a italijanski tim sezonu ranije.

Monako nikada nije pobijedio u Italiji, a Juventus je savladao francuske ekipe u svih 10 utakmica u nokaut fazi.

Juventus je bez poraza u posljednjih 11 utakmica na domaćem terenu u evropskim takmičenjima i trijumfovao je u tri od posljednja četiri meča u Torinu ove sezone u Ligi šampiona.

Fudbaler Juventusa Patris Evra mogao bi sjutra da zaigra protiv svog bivšeg kluba, pošto je za Monako igrao od 2002. do 2006. godine i igrao finale Lige šampiona.

Utakmicu će propustiti Andrea Pirlo zbog povrede lista, a u ekipi neće biti ni Pol Pogba (butina) i Martin Kaseres (zglob).